ADRA Belgium

De wereld veranderen. Stap voor stap. Mens na mens.

ADRA Belgium

ADRA Belgium

Ernest Allardstraat 11
1000 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0484 18 33 00

Oprichtingsjaar:
2004

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Ontwikkelingssamenwerking

Regio:
Internationaal

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

De wereld veranderen. Stap voor stap. Mens na mens.

Onze organisatie: uniek en anders

ADRA is een NGO met meer dan 130 vestigingen over de hele wereld. Ons wereldwijde netwerk bestaat uit onafhankelijke bureaus (zoals het Belgische) die samenwerken met andere bureaus al naargelang de noden en de aard van het project. We zijn onafhankelijk, maar staan er niet alleen voor. We krijgen steun op internationaal niveau en van de regionale bureaus die elk apart maar ook samen de visie van ADRA nastreven. ADRA Belgium wil de levensomstandigheden van arme bevolkingsgroepen verbeteren en hen helpen om economisch onafhankelijk te worden zodat ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Duurzame ontwikkeling dankzij een globale aanpak

ADRA-projecten richten zich op verschillende domeinen: economische groei, gezondheidszorg, milieu, ... We doen meer dan enkel een dorp van een voorraad drinkbaar water voorzien; we geven ook opleidingen rond hygiëne (gezondheidszorg) en leren de inwoners op een verstandige manier met dat water om te springen (milieu). We zorgen ervoor dat het dorp het systeem zelf kan onderhouden (zelfvoorziening) en het water bovendien ook nog eens kan gebruiken om hun landbouwproductie te verhogen (economische groei).

Zelfredzaamheid: ons streefdoel

Naast het bieden van humanitaire noodhulp, willen we er bij ADRA ook steeds voor zorgen dat de lokale gemeenschappen zelf in hun levensbehoeften kunnen voorzien. De hulpbehoevenden krijgen van ons de nodige handvaten mee die ze dan zelf kunnen gebruiken om daar ter plaatse een duurzame ontwikkeling tot stand te brengen.

Het personeel van de lokale ADRA-bureaus bestaat vooral uit mensen afkomstig uit dat land die samenwerken met lokale organisaties. En net dit aspect draagt bij tot een nog efficiëntere en duurzame werking.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: