Arcade vzw

Wij geven kinderen kansen.

Arcade vzw

Arcade vzw

Zevekotestraat 58b
8470 Gistel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
059 270 900

Oprichtingsjaar:
1971

Actiedomein:
Kinderen

Regio:
West-VlaanderenBestel een Goodgift

Wij geven kinderen kansen.

vzw Arcade is een organisatie voor bijzondere jeugdzorg. Arcade biedt kwalitatieve vraaggerichte hulp en ondersteuning aan kinderen, jongeren, hun gezin en ruimere context naar aanleiding van een verontrustende leefsituatie.

Kansen geven en kansen grijpen

Arcade wil gezinnen kansen geven. Een kans om te groeien. Arcade is een medium. Een platform. Een tussenstation. Een veilige haven. Een duwtje in de rug voor zij die dat nodig hebben. Een vaste waarde in het jeugdzorglandschap. Een meerwaarde. Een kans voor diegene die het nodig hebben en we stimuleren hen ook om die kans te grijpen.

Sociaal ondernemen en innoveren

Arcade staat voor flexibiliteit, anticipatie en verbinding. We houden de vinger aan de pols bij onze doelgroep, de overheid en de samenleving. We creëren en participeren in gedeelde verhalen waarbij kwalitatief maatwerk de norm is. Een sterke partner in een uitgebreid quadrupel helix-netwerk van diensten, kennis, overheid en burgers.

Diverse sterktes, één team

Door zijn historiek bezit Arcade verschillende gespecialiseerde teams. Deze specialisaties worden samen ingezet. Als één samenwerkend geheel. Op maat van het kind en zijn context. Arcade stimuleert zijn medewerkers in hun kracht. We bieden hen een duidelijk maatschappelijk doel. In alle openheid en transparantie. In balans. In vertrouwen.

Met, voor en door mensen

Het is duidelijk dat Arcade de mens centraal zet in zijn werking. Arcade verbindt mensen: kinderen, jongeren, gezinnen, medewerkers, vrijwilligers, burgers … en wil hen doen groeien door de beste versie van zichzelf te worden.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: