Argos Assistance Dogs

Inzetten voor het opleiden van medische detectiehonden.

Argos Assistance Dogs

Argos Assistance Dogs

Bijlweg 11
2110 Wijnegem

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+32 487 34 41 53

Oprichtingsjaar:
2015

Actiedomein:
Dieren, Gezondheid

Regio:
AntwerpenBestel een Goodgift

Inzetten voor het opleiden van medische detectiehonden.

Argos Assistance Dogs is een non-profit organisatie die zich momenteel inzet voor het opleiden van medische detectiehonden voor mensen met diabetes type 1. De belangrijkste doelstellingen zijn het verbeteren van gezondheid, levenskwaliteit en zelfstandigheid van mensen die lijden aan diabetes type 1. Hiervoor trainen en plaatsten wij diabetes meldhonden.

Selectie van pups, opleiding van honden, matching geleider-hond en nazorg zijn dan ook de vier pijlers waarop Argos Assistance Dogs zich focust.

Meer informatie:

Argos is een jonge organisatie die volop aan het groeien is. De organisatie heeft zich sterk gespecialiseerd in het opleiden van medische detectiehonden, met name meldhonden voor mensen met diabetes type 1. De meeste diabetespatiënten hebben hun suikerspiegel redelijk goed onder controle. Slechts een klein percentage van de diabetespatiënten hebben zodanig grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel dat de gezondheid in het gedrang komt. Sommigen voelen het niet (of niet meer) wanneer de suikerspiegel daalt. Dit kan enorm gevaarlijke situaties teweeg brengen, er kunnen zelfs coma's optreden. Vaak leidt dit tot veelvuldige ziekenhuisopnames. Dit zorgt voor een continue bezorgdheid bij de patiënt zelf, maar ook bij de familieleden. Een diabetes meldhond, die getraind is om de suikerdalingen tijdig te melden, is in dit geval een zeer goede oplossing. Men kan veiliger en gezonder leven, en dit met minder angst.

Door de grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel krijgen diabetespatiënten op lange termijn vaak te maken met complicaties, zo kunnen er problemen optreden aan de ogen, nieren, hart en bloedvaten. Ook hier biedt een diabetes meldhond voordelen. Doordat de hond tijdig zal melden, zal de bloedsuikerspiegel stabieler blijven en wordt de kans op complicaties kleiner.

Argos Assistande Dogs zet zich in voor deze doelgroep door het opleiden en plaatsten van diabetes meldhonden. Naast het tijdig melden van aankomende hypo's, wordt een diabetes meldhond geleerd om een medische kit te brengen en om een alarmknop in te drukken in geval van nood.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: