ArmenTeKort vzw

Naar een samenleving zonder kansarmoede.

ArmenTeKort vzw

ArmenTeKort vzw

Keyserlei 58 4de verdieping
2018 Antwerpen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
03 233 33 36

Oprichtingsjaar:
2014

Actiedomein:
Armoedebestrijding

Regio:
Antwerpen

Transparant goed doel:

Acties via:


Bestel een Goodgift

Naar een samenleving zonder kansarmoede.

Onze missie is door innovatie en empowerment samen met opgeleide buddy's kansarmoede te overwinnen.

Armoede is meer dan alleen een gebrek aan financiële middelen. Vaak gaat het om een complex kluwen van problemen dat uiteindelijk mensen hun zelfbeeld beschadigd en in schaamte of schuldgevoel doet leven. Mensen die leven in armoede zijn vaak gescheiden van de rest van de samenleving. Ze hebben vaak geen netwerk van familie, vrienden, collega’s, kennissen dat hen kan vooruit helpen. Dat maakt de situatie uitzichtloos. Het vergt enorm veel energie en het is zeer moeilijk om deze kloof op eigen kracht te overbruggen.

ArmenTeKort zet in op buddywerking om deze kloof te overbruggen. Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Door een verbinding in vertrouwen en gelijkwaardigheid ontdekken beiden verborgen krachten en bouwt de kanszoekende buddy zelfvertrouwen op. Ze worden elkaars supporter.

Na een intensieve opleiding, verzorgd door ArmenTeKort, wordt een kansrijke vrijwilliger gematcht met een kanszoekende stadsgenoot. Deze buddyvrijwilliger is geen hulpverlener, sterker nog, de buddy mag niet helpen. Hij/zij gaat in verbinding met een kanszoekende stadsgenoot zonder vooroordelen en op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Er wordt gekeken naar welke latente krachten er bij de buddy in kansarmoede aanwezig zijn en deze gaan we versterken.

Ieder buddytraject duurt twee jaar. Gedurende die twee jaar zien of horen deze buddy’s elkaar bijna wekelijks. Dat zijn 100 ontmoetingen. Door deze frequente contacten ontwikkelt de kanszoekende buddy, vanuit een versterkte eigenwaarde, het vermogen maar vooral de durf om te dromen en te vertrouwen op een andere toekomst.

Foto © Katie Verkinderen

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: