Aukas vzw

Opportunities through education

Aukas vzw

Aukas vzw

Rubenslaan 15
8310 Assebroek

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0468 47 61 48

Oprichtingsjaar:
2015

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Kinderen, Onderwijs

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Opportunities through education

Onderwijs in de afgelegen gebieden van Cambodja is nog steeds niet evident. Hoewel de situatie langzaamaan verbetert, voltooit nog steeds zo'n 80% van Cambodjaanse jongeren het Hoger Middelbaar niet. 60% van de lokale jeugd bereikt zelfs het vierde middelbaar niet; aldus cijfers van de Wereldbank.

De belangrijkste oorzaak van deze slechte cijfers is armoede: ouders kiezen ervoor hun kinderen vroegtijdig aan het werk te zetten. Bovendien zijn scholen die hoger middelbaar aanbieden schaarser, dus verder gelegen, een extra drempel voor arme gezinnen.​

Via een studiebeursprogramma willen wij gemotiveerde, kansarme leerlingen financiële ondersteuning bieden en zo de grootste hinderpaal wegnemen om hun hoger middelbare school te beëindigen.​

'Aukas' is het Khmer woord voor 'kansen', en dat is precies wat wij deze gemotiveerde kinderen willen bieden!

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: