Autisme Leeft

Autisme Leeft geeft kinderen en jongeren met ASS kans op vrije tijd.

Autisme Leeft

Autisme Leeft

Molenstraat 79/1
3630 Maasmechelen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0492 228 492

Oprichtingsjaar:
2009

Actiedomein:
Gezondheid, Welzijn

Regio:
LimburgBestel een Goodgift

Autisme Leeft geeft kinderen en jongeren met ASS kans op vrije tijd.

We geloven in de kracht van mensen met ASS en in een samenleving die iedereen gelijke kansen biedt om via een gevarieerd vrijetijdsaanbod zijn talenten te ontwikkelen, zijn sociaal netwerk te verbreden en zo zijn kwaliteit van leven te verhogen.

Vanuit deze overtuiging organiseren de vrijwilligers van Autisme Leeft vzw al meer dan 25 jaren diverse vrijetijdsactiviteiten voor kinderen, jongeren en (jong)volwassen met ASS. Zo hebben we een jeugdvereniging op 2 locaties, speelpleinen en hobby- en kampwerkingen in 3 regio’s in Limburg.

Hierbij staan we in voor de volgende kerngedachten:

  • het recht om een eigen keuze te maken
  • een gevarieerd vrijetijdsaanbod
  • het verbreden van de sociale participatie en inclusie van personen met ASS
  • aangaan van zinvolle relaties, verbondenheid en emotioneel welbevinden
  • ontdekken van creatieve, artistieke en intellectuele talenten
  • versterken van veerkracht
  • een omgeving waar je jezelf kan zijn met respect voor jouw noden en wensen

De werkingen van Autisme Leeft worden gedragen door vele teams van bezielde vrijwilligers waarin gelijkwaardigheid, dialoog, solidariteit, eigenaarschap, persoonlijke ontwikkeling en een empowerende en emancipatorische ondersteuning centraal staan.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: