AXIvzw RiksjaRijden

RiksjaRijden is mensen verblijden

AXIvzw RiksjaRijden

AXIvzw RiksjaRijden

Pijlstraat 21
2060 Antwerpen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0499 80 22 26

Oprichtingsjaar:
1992

Actiedomein:
Ouderen, Personen met een beperking

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

RiksjaRijden is mensen verblijden

RiksjaRijden wil een vaak vergeten groep uit onze samenleving, de minder mobiele mensen, terug een grotere sociale levenssfeer aanreiken. Met fietsvrijwilligers brengen we hen naar de nieuw aangelegde kaaien, of tot bij een bankje in het park. In de auto zit je weer binnen, terwijl je in de riksja van de buitenlucht kan profiteren en genieten van de zon en de wind in de haren.

Gratis RiksjaRitten. Echt!

Met AXIvzw bouwen we een netwerk van vrijwilligers uit die minder mobiele personen een leuke uitstap bezorgen in onze riksja’s of andere aangepaste fietsen. Zo kunnen ook zij nog eens buitenkomen en de wind in de haren voelen. Vaak is het lang geleden dat zij de stad op zo’n gezellige manier konden bezoeken en beleven. Vele herinneringen komen naar boven. Voor passagiers én fietsers is het iedere keer een fijne ervaring.

Dit doen we in samenwerking met onze partners (zorgcentra, dienstencentra en buurtwerk), in een deelsysteem van aangepaste fietsen, waarbij het gebruik van de fietsen op maandbasis verdeeld wordt tussen de participerende organisaties. Daardoor kunnen we de ritten voor minder mobiele personen GRATIS aanbieden, met een groot gamma van aangepaste fietsen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: