Bednet

Omdat onderwijs een recht is, ook als je ziek bent

Bednet

Bednet

Tiensevest 58
3000 Leuven

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
016/20.40.45

Oprichtingsjaar:
2004

Actiedomein:
Kinderen, Onderwijs

Regio:
België

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Omdat onderwijs een recht is, ook als je ziek bent

Ook als kinderen lange tijd - of vaak - ziek zijn hebben ze recht op onderwijs en op sociaal contact met hun vrienden. Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen live de les kunnen volgen via internet. In de klas staat een computer met camera en de leraar heeft een microfoon. De leerling volgt alles via een laptop thuis waarmee hij de camera kan besturen. Als de leraar iets op het bord schrijft, kan de Bednetter daar bijvoorbeeld op inzoomen. De klasgenoten zien hem/haar op het computerscherm achteraan in de klas.

Kinderen die vaak of voor lange tijd afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap kunnen internetonderwijs volgen. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet is volledig gratis voor scholen en ouders. Voor de aankoop van computermateriaal - voor steeds meer zieke leerlingen - heeft Bednet nood aan financiële steun. Daarnaast wil Bednet ook innoveren.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: