Beire Cool

Beire Cool helpt kansarme kinderen op weg

Beire Cool

Beire Cool

De Kluis 25
2970 Schilde

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0474 62 40 86

Oprichtingsjaar:
2017

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Kinderen

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Beire Cool helpt kansarme kinderen op weg

Onze vzw richt zich tot kinderen die leven in kans-armoede.

In kansarmoede zitten 2 doelgroepen vervat, namelijk kinderen die leven in armoede, waarbij de ouders onvoldoende middelen hebben om de primaire levensbehoeften te vervullen als een woonplaats, voeding, kledij, … en anderzijds kinderen die naast deze armoede ook een armoede aan kansen kennen. Dit betekent dat kinderen in hun thuissituatie geen kansen krijgen om uit te groeien tot een kind in zijn volle veerkracht. Deze kinderen kennen ouders die door hun moeilijke situatie er niet in slagen om positief op te voeden of het kind in al zijn authenticiteit, met zijn talenten en kracht een plek te geven. Ze leven dus vaak in een moeilijke thuiscontext als agressie, verslavingsproblematiek, vluchtelingen, …

Wij, als Beire Cool, willen door tal van activiteiten hun authentieke lichtje, dat ieder van ons in zich draagt, aanwakkeren. Dit betekent dat we hun ware potentieel willen vergroten, zodat ze de beste versie van zichzelf kunnen worden. We willen hen positief raken in hun eigenwaarde zodat ze later in staat zijn om de kansen die op hun pad komen, te ontdekken en te kunnen benutten.

De activiteit die we vandaag aanbieden, is een zomerkampje aan de kust voor kindjes van 8 jaar tot 12 jaar. Het is geen doorsnee zomerkamp, wel eentje waar we hen omringen met heel veel positiviteit, liefde en aandacht. Aandacht voor hun mooie eigenschappen en talenten. Door in te zetten op hun talenten, worden ze zich meer bewust van wat ze kunnen, wat hun kracht is, zodat hun geloof in zichzelf en dus hun eigenwaarde kan groeien.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: