Belgian Paralympic Committee

Verandering start met sport !

Belgian Paralympic Committee

Belgian Paralympic Committee

Boechoutlaan 9
1020 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 474 51 59

Oprichtingsjaar:
1960

Actiedomein:
Personen met een beperking, Welzijn

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Verandering start met sport !

Het Belgian Paralympic Committee (BPC) wil personen met een handicap de mogelijkheid bieden om uit te blinken via hun sportprestaties. Op die manier kunnen zij namelijk een bron van inspiratie en verandering zijn in onze maatschappij. BPC wil hen alle kansen geven om zich te ontplooien, en dit door het ontwikkelen en ondersteunen van sport op alle niveaus en voor alle handicaps.

Het BPC is de enige sportfederatie in ons land die sport voor alle handicaps en op alle niveaus overkoepelt, en doet dat in samenwerking met haar twee leden/liga's: de erkende G-sportfederaties in Vlaanderen (Parantee-Psylos vzw) en Franstalige België (Ligue Handisport Francophone asbl).

Het Belgian Paralympic Committee is gelijktijdig:

  • Het Nationaal Paralympisch Comité in België (vergelijkbaar met het Olympisch comité) dat het "Paralympic Team Belgium" uitstuurt naar de Paralympische zomer- en winterspelen;
  • Een nationale koepel van de meeste G-sporten (zwemmen, atletiek, ...), die zich in het nationale sportlandschap profileert als nationale partner voor de sport voor personen met een handicap in het algemeen;
  • Een boegbeeld, dat door het promoten van Paralympische waarden als moed, doorzettingsvermogen en gelijkheid een impact wil hebben op het maatschappijdenken rond personen met een handicap.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: