Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Help ons helpen

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Sint-Truidersteenweg 309
3700 Tongeren

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
012 23 43 19

Oprichtingsjaar:
1990

Actiedomein:
Dieren, Personen met een beperking

Regio:
België

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Help ons helpen

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) leidt sinds 1990 blindengeleidehonden op voor personen met een visuele beperking. Ze doen dit omdat een geleidehond ervoor zorgt dat blinde en slechtziende personen op een veilige, meer ontspannen en zelfstandigere manier actief zouden kunnen zijn in onze samenleving.

Een verkeerd geparkeerde wagen, vuilniszakken of een fiets op de stoep. Wij ontlopen dit met gemak, maar voor blinde of slechtziende personen, vormen deze obstakels een hindernissenparcours.

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) vzw is een nationale mobiliteitsorganisatie die sinds 1990 blindengeleidehonden opleidt en kosteloos ter beschikking stelt aan personen met een visuele beperking. Een geleidehond zorgt ervoor dat personen die blind of slechtziend zijn, weer op een veilige, meer ontspannen en zelfstandigere manier actief kunnen zijn in onze samenleving, want de hond ontwijkt hindernissen, geeft stoepranden aan en brengt zijn baasje op commando naar een bushalte, een trap, een zebrapad of een vrije zitplaats. Echte helden zijn het!

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: