Berrefonds vzw

Berrefonds helpt wanneer het rouwt in jou

Berrefonds vzw

Berrefonds vzw

Sint-Vincentiusstraat 12
2018 Antwerpen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0470 73 66 70

Oprichtingsjaar:
2009

Actiedomein:
Mentale gezondheid, Ouders & kind

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Berrefonds helpt wanneer het rouwt in jou

De centrale missie van het Berrefonds is steun bieden aan ouders en families van kinderen die overlijden tijdens de zwangerschap, na de geboorte of tot de leeftijd van 12 jaar. We bieden gratis hulp in de vorm van Koesterkoffers (kleine en grote herinneringskoffers), lotgenotencontact, praatgroepen, 1 op 1 contact in onze twee Koesterhuizen etc... En dit in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk gewest. Kortom we proberen mentale, maatschappelijke en fysieke ruimte te creëren voor rouw en verdriet.

Meer informatie:

In februari 2009 werd het Berrefonds opgericht door Christine en Wouter. Ze besloten voor de geboorte van hun tweede zoon Nand geen cadeaus te vragen, maar wel donaties om een vzw op te richten ter ere van hun eerste zoontje Berre*.

Wat kleinschalig begon als een mooi idee om andere ouders bij het verlies van een baby te ondersteunen met een koffertje vol spulletjes en inspiratie om tastbare herinneringen te maken, is intussen uitgegroeid tot een warme organisatie die elke dag het verschil probeert te maken voor ouders, grootouders, familie, vrienden en zorgverleners bij het grootst denkbare verlies. We geven een stem aan deze ouders en willen het maatschappelijk taboe doorbreken en het verlies van een kind samen bespreekbaar maken.

Onze vzw is volledig afhankelijk van giften en zoals alle kleine of grote organisatie staan we onder enorme financiële druk om de nodige middelen bij elkaar te blijven krijgen om zo te kunnen blijven zorgen voor ouders en families die een kind verliezen. We staan er op dat dit ten allen tijde gratis, laagdrempelig en toegankelijk blijft want op verdriet en rouw mag geen prijs staan. Als toegankelijke organisatie die kan rekenen op een brede basis van vrijwilligers en ambassadeurs hebben we deze visie en missie samen met hen uitgeschreven. Het vormt ons kompas van onze vzw.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: