BijZonderOns

Co-housing voor 12 (jong)volwassenen met een beperking.

BijZonderOns

BijZonderOns

Bokkenhof 3
9100 Sint-niklaas

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0479 25 97 83

Oprichtingsjaar:
2023

Actiedomein:
Personen met een beperking

Regio:
Oost-VlaanderenBestel een Goodgift

Co-housing voor 12 (jong)volwassenen met een beperking.

Wij ceeëren een gelukkige en stimulerende thuisomgeving voor een groep (jong)volwassenen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. In deze omgeving zal door nauwe samenwerking met partners de rol van ouders en dichte netwerk worden overgenomen zodat zorg en geluk gegarandeerd worden wanneer dit netwerk wegvalt.

We willen deze bewoners een veilige woonplek aanbieden als verlengde en uiteindelijk ter vervanging van het gezin waar ze in opgegroeid zijn. We zorgen voor een thuis met zorg op maat, waar ze op eigen tempo kunnen leven, gelukkig zijn en werken aan hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Ons doel is hen een zo normaal mogelijk leven te geven en hen zoveel mogelijk mee te laten participeren in onze maatschappij.

BijZonderOns vzw beheert een kleinschalig woonproject waarin het algemeen welzijn en geluk van personen met een beperking centraal staat. Het uitgangspunt is om deze bewoners optimale kansen te bieden, zich te ontwikkelen, te ontplooien en een zinvol en kwaliteitsvol bestaan te laten leiden. De bewoners krijgen hier de warmte en de structuur van een gezin en met z’n allen zorgen we ervoor dat zij zich hier thuis voelen. Een plaats waar het fijn is om te wonen en om op bezoek te komen. Met elkaar vormen we een sterk en veilig netwerk rondom mensen met een zorgvraag.

Hiervoor faciliteren wij een aantal zaken. Denk aan: een gunstige locatie, een aangename leefomgeving en voldoende aandacht aan persoonlijk functioneren, maatschappelijke participatie en kwaliteit van leven.

We realiseren dit onder de koepel van Toontjeshuis vzw en scharen ons achter hun visie. Zij zorgen voor een gebouw met innovatieve en duurzame technologieën. Tegelijk rekenen we op de bevlogenheid van onze zorgpartner Raakzaam om het zorgengagement waar te maken.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: