Bring a Smile vzw

Omdat elk kind een mooie lach verdient

Bring a Smile vzw

Bring a Smile vzw

Plantinlaan 32
2940 Stabroek

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0498 79 92 34

Oprichtingsjaar:
2012

Actiedomein:
Gezondheid, Kinderen, Welzijn

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Omdat elk kind een mooie lach verdient

Onze vzw zet zich in voor zieke, mishandelde, verwaarloosde en arme kinderen. Hiervoor werken wij nauw samen met enkele ziekenhuizen en kindertehuizen.

Ook vervullen wij wensen van ernstig zieke kinderen. Met als enige doel: de kinderen weer een glimlach geven.

Bring a Smile organiseert meerdere keren per jaar een Bring a Smile (BAS)-dag in ziekenhuizen of instellingen voor kinderen.

Hierbij brengen BV’s speelgoed/dvd’s/dvd-spelers/boeken/gezelschapsspelen/games/… naar de vechters om hen een brede smile op het gezicht te toveren. Ze voelen zich op die manier even uniek en krijgen zo een boost om verder de strijd aan te gaan. We zorgen ook voor een algemene spullen voor de afdelingen die door een tekort aan budget er vaak overschieten.

We ondersteunen verder ook tehuizen door hen wensenlijsten te vragen waardoor ze ondanks hun budgettaire tekorten toch hun dromen kunnen vervullen. We kopen dan algemene dingen waar dringend behoefte aan is. Als we budget hebben bezorgen we deze kinderen ook de uitstap van hun leven door hen met een bus naar de Rode Duivels, Plopsa, ... te sturen.

Buiten deze dingen krijgt elk kind dat bij het OCMW is aangesloten voor zijn verjaardag een leuk pakket met ballonnen, bekers, slingers ,… zodat ook hij/zij zijn verjaardag op een leuke manier kan vieren net zoals alle andere kinderen.

Waar kan, proberen we ook kleine medische kosten die niet terugbetaald worden en die niet gedragen kunnen worden door de ouders, terug te betalen. Er zijn ook individuele gevallen die een echte VIP behandeling krijgen. Ze worden omdat ze het extra verdienen verwend door ons dromenteam.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: