C-Dienst

Opknappen van woningen voor mensen met een laag inkomen

C-Dienst

C-Dienst

IJskelderstraat 37
1060 Sint-Gillis (Brussel)

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 537 51 30

Oprichtingsjaar:
1970

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Welzijn

Regio:
België

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Opknappen van woningen voor mensen met een laag inkomen

Onze vereniging heeft tot doel woningen van mensen met een laag inkomen op te knappen en opnieuw leefbaar maken. Wij moedigen jongeren (vanaf 16 jaar) en ouderen aan om als vrijwilliger mee te helpen bij die klusjeswerken. Onze vzw heeft afdelingen in Antwerpen, Brussel en in Wallonië.

De vzw C-Dienst is een klusjesdienst die instaat voor kleine renovatiewerken in woningen van mensen met een laag inkomen. De klusjeswerken omvatten o.m. schilderen, behangen, klein loodgieters-, elektriciteits- en metselwerk, tuinieren, leveren van basismeubilair en verhuizen. Onze klanten zijn mensen met een laag inkomen (OCMW, ziekenfonds, klein pensioen, werkloosheidsuitkering) of die geen financiële hulp krijgen (migranten, opnieuw gehuisveste daklozen...)

De manuren zijn steeds gratis. Onze klanten betalen slechts een kleine bijdrage voor de administratie-, verzekerings- en transportkosten en voor de afschrijving van het materiaal. Het materiaal komt uit recuperatieonderdelen of wordt tegen kostprijs doorgerekend.

Onze vrijwilligers recupereren divers materiaal (kranen, planken, rails, ...) en basismateriaal (meubilair, gordijnen, vaatwerk, huishoudtoestellen...) dat zij indien nodig opknappen vooraleer het weer toegewezen wordt. In de mate van het mogelijke vragen wij onze klanten om mee te helpen wanneer wij bij hen komen werken (meehelpen verhuizen, schoonmaken, schuren...).

De aanvragen die we binnenkrijgen komen van oudere mensen die vaak zeer vereenzaamd zijn, van eenoudergezinnen, van jongeren die van huis weggelopen zijn, kortom zwakke en hulpbehoevende mensen.

De vzw werkt in partnerschap met de OCMW’s uit de verschillende regio’s, diverse verenigingen, maatschappelijke diensten, ... Zodat zij het best een antwoord kan bieden op de huisvestingsnoden. Iedereen heeft het recht op een behoorlijke huisvesting.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: