Canal It Up

Kajakken voor propere en groene waterlopen

Canal It Up

Canal It Up

Schipperijkaai 5 bus 222
1000 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0499 54 45 84

Oprichtingsjaar:
2020

Actiedomein:
Milieu & Natuur

Regio:
Brussels Hoofdstedelijk GewestBestel een Goodgift

Kajakken voor propere en groene waterlopen

Canal It Up gaat voor propere en groene waterlopen door te werken op de problemen van drijvend afval, slechte waterkwaliteit en gebrek aan natuur en biodiversiteit waar onze waterlopen mee te maken hebben. Dit door het organiseren van een sensibiliseringsactiviteit waarbij telkens nieuwe deelnemers afval uit het water komen vissen per kajak terwijl we hen uitleg geven over de problemen en de structurele oplossingen die wij hiervoor voorstellen.

Op en rond waterlopen kunnen zeer veel interacties plaatsvinden maar de voorwaarden hiervoor zijn dat het water schoon genoeg is om benaderd te worden en leven toe te laten. Met onze sensibiliseringsactiviteit om afval uit het water te vissen proberen we zoveel mogelijk mensen te bereiken om onze boodschap te verspreiden, aandacht te vragen voor de problematiek en een draagvlak te creëren voor de structurele oplossingen die we voorstellen.

Voor het drijvend afval stellen we een groene mobiele afvalbarriere voor, plinten op de kades om te vermijden dat afval het water in waait, statiegeld op blikjes en plastic flessen en meer herbruikbare verpakkingen. Ook geven we zero-waste workshops in basisscholen.

Voor het probleem van de slechte waterkwaliteit werken naar het stopzetten van rioollozingen en een beter regenwaterbeheer. Voor het gebrek aan natuur en biodiversiteit is er reeds een eerste project van groene drijvende eilanden en werken we huidig nog op het toevoegen van habitats en rustplaatsen voor watervogels. Daarnaast recycleren we ook een deel van het opgeviste plastic afval naar andere objecten en maken we kunst ter sensibilisering rond de problematiek.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: