Canisha VZW

Canisha VZW opent deuren voor personen met een beperking

Canisha VZW

Canisha VZW

Kortewagenstraat 60B
9230 Wetteren

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0471 20 22 75

Oprichtingsjaar:
2011

Actiedomein:
Dieren, Personen met een beperking, Welzijn

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Canisha VZW opent deuren voor personen met een beperking

Canisha VZW leidt assistentiehonden op en stelt deze GRATIS ter beschikking van personen met een beperking:

Hulphonden voor personen met een motorische beperking, hoorhonden voor slechthorende en doven en autismehonden voor personen met ASS.

Deze honden openen niet alleen letterlijk de deur voor personen met een beperking maar ook figuurlijk; ze openen de deur naar de maatschappij. Dankzij deze honden (her)winnen personen met een beperking hun zelfredzaamheid en autonomie en kunnen ze (opnieuw) integraal deel uitmaken van de maatschappij.

Canisha VZW heeft tot doel om op grote schaal binnen België mensen met een beperking bij te staan. De vereniging maakt hierin geen onderscheid in ras, religie en geslacht. Ze staat mensen met een beperking bij door honden aan te kopen, op te leiden en volledig gratis aan hen ter beschikking te stellen. Deze honden vervullen verschillende taken waardoor de mensen met een beperking een grotere autonomie en zelfredzaamheid verwerven.

Canisha VZW helpt ook mensen met een beperking om hun eigen hond op te leiden tot hulphond.

De vereniging wil ook een spreekbuis zijn voor de mensen met een beperking naar de maatschappij zodat ze altijd en overal de mogelijkheid hebben om aan het dagelijks leven deel te nemen. Dit gaat over algemeen recht op toegang tot publieke plaatsen met een hond, alsook helpen bij technische middelen die de toegang tot publieke gebouwen mogelijk maken.

De vereniging beoogt ook het fokken, aankopen en verkopen van honden en het opleiden van honden in het algemeen met als doel het voorgaande te bereiken.

Aangezien Canisha VZW nagenoeg volledig op vrijwilligers draait, nog geen overheidssteun ontvangt en dus volledig afhankelijk is van sponsoring, organiseert ze verscheidene activiteiten en voert ze verschillende acties om haar activiteiten te sponsoren.

Eén assistentiehond kost de vereniging zo een 25.000 euro over zijn hele loopbaan en Canisha VZW beoogt om minstens 5 volleerde assistentiehonden per jaar te plaatsen. Het kostenplaatje loopt dus enorm op.

Voor de honden die niet slagen als hulp-, hoor- of autismehond wordt een ander maatschappelijk doel gezocht zoals instellingshond - of indien ook dat niet kan, een gouden mandje als gezelschapshond.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: