Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Help ons levens redden!

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Paviljoenstraat 3
1000 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 649 62 05

Oprichtingsjaar:
1979

Actiedomein:
Mentale gezondheid, Welzijn

Regio:
België

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Help ons levens redden!

Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen. Dit doen we door de Zelfmoordlijn, een anonieme hulplijn die 24/24 door vrijwilligers wordt bemand, en door iedereen in de samenleving bewust te maken van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt, en hoe in gesprek te gaan met iemand in crisis.

Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ) werkt aan het voorkomen van zelfdoding en de vermaatschappelijking van die preventie. We willen suïcidaliteit bespreekbaar maken en mensen helpen bij het omgaan met en verminderen van suïcidaliteit en het overbruggen van een suïcidale crisis.
Het CPZ wil er zijn voor (potentieel) suïcidale personen en hun omgeving. Niet in de plaats van het professionele aanbod, wel met een daaraan complementair aanbod.

Concreet willen we:

  • Methodieken ontwikkelen en uitvoeren in het kader van laagdrempelige telezorg
  • Vormingsmodules ontwikkelen en implementeren
  • Expertise verzamelen en delen met de samenleving

In de combinatie van deze elementen ligt de sterkte van onze werking.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: