Charcot Stichting - MS overwinnen

Garanderen van de kwaliteit en continuïteit van MS-onderzoek

Charcot Stichting - MS overwinnen

Charcot Stichting - MS overwinnen

Huart Hamoirlaan 48
1030 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 426 49 30

Oprichtingsjaar:
1987

Actiedomein:
Gezondheid, Onderzoek

Regio:
België

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Garanderen van de kwaliteit en continuïteit van MS-onderzoek

Het zorgen voor de nodige fondsen en wetenschappelijk kader om fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar multiple sclerose in België te garanderen via het Charcot Fonds voor onderzoekers binnen Belgische universiteiten en de Charcot Fellowship om het onderzoekspotentieel voor de toekomst veilig te stellen via onderzoekers via doctoraatsbeurzen (van 4 jaar) gewijd aan MS. Het onderzoek is gericht op het beter begrijpen van deze neurologische ziekte en het vinden van betere behandelingen. MS is tot nu nog een ongeneeslijke ziekte die resulteert in een steeds groter wordende handicap.

De Charcot Stichting is door haar donateurs de motor achter het MS-onderzoek in België.

Sinds het begin van de eeuw is heel wat vooruitgang geboekt. Sinds 2013 werden 4 nieuwe geneesmiddelen erkend als behandeling, en binnenkort zullen er daar nog andere bijkomen. Hun doeltreffendheid, met name wat het afremmen of stoppen van de vergroting van de handicap betreft, blijft evenwel beperkt. Bovendien gaat een betere efficiëntie vaak gepaard met een toename van de risico's, waardoor min of meer frequente klinische, biologische of radiologische controles nodig zijn. Voorafgaande fundamentele onderzoeken op beter te verdragen moleculen, die de pathologische mechanismen corrigeren die de ziekte veroorzaken, blijven dus onontbeerlijk om de efficiëntie/tolerantie-verhouding van onze behandeling te verbeteren.

Het zal nog tijd vergen om deze doelstelling te bereiken. Toch lijkt het erop dat het in een nabije toekomst mogelijk zal zijn om onze huidige behandelingen beter af te stemmen op de diverse klinische vormen van MS. Het aanpassen van de behandeling aan elke patiënt vormt het principe van de « gepersonaliseerde geneeskunde ». Op basis van dit principe tonen recente waarnemingen dat een van de doeltreffende behandelingen voor de vormen, waarbij er vooral letsels ontstaan in de kleine en grote hersenen, geen effect heeft op de vorm die het zicht en het ruggenmerg aantast, en die zelfs zou kunnen verergeren. De keuze van het geneesmiddel is dus van essentieel belang.
Biologische markers bepalen het immuunprofiel van patiënten

Uw gift maakt dus een verschil, Vandaag, morgen en voor de volgende generaties.
Alle lopende onderzoeken op www.charcot-stichting.be

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: