Child-Help vzw

Voor kinderen met een handicap

Child-Help vzw

Child-Help vzw

De Keyserlei 58-60 bus 19
2018 Antwerpen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0478 94 16 33

Oprichtingsjaar:
2006

Actiedomein:
Kinderen, Personen met een beperking

Regio:
Internationaal

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Voor kinderen met een handicap

Child-Help zet zich in voor kinderen met spina bifida en waterhoofd in ontwikkelingslanden.

Als de kinderen bij het begin van het leven behandeld worden, kunnen ze een volwaardig leven opbouwen in hun gezin, de buurt en in een gewone school.

Endoscopische operaties
Een chirurg maakt bij een kind met een waterhoofd een opening in een van de hersenkamers waardoor het opgestapelde hersenvocht weg kan en in de bloedbaan wordt opgenomen.

Plaatsen van shunts
Een shunt is een buisje dat in het hoofd van het kind met hydrocefalie wordt ingepland en onder de huid het overtollige hersenvocht afvoert naar het middenrif.

Ondersteuning lokale oudergroepen
Met lokale partners bouwt Child-Help programma’s uit de kinderen en hun families bijstaat met ondersteuning gedurende hun verdere leven.

Training en kwaliteitscontrole
Om de kwaliteit van de zorg te garanderen, traint Child-Help alle betrokkenen: de kinderen, hun ouders, zelfhulpgroepen, verpleegkundigen, kinderartsen, paramedici en chirurgen.

Foliumzuur
Child-Help doet aan primaire preventie door in de projecten foliumzuurtabletten te geven aan aanstaande moeders zodat de kans op een kind met open rug verkleint.

Incontinentiezorg
Met het juiste materiaal, medicijnen en enkele eenvoudige technieken trainen we kinderen met spina bifida en hun ouders. Na enkele dagen zijn de meeste kinderen droog en schoon. Zo voorkomen we ook nierschade.

Noodhulp
Child-Help zet steunacties op in rampgebieden waar onze partners actief zijn.

Medisch materiaal
Ieder jaar schenkt Child-Help een massa aan medisch materiaal.

Huizen van de Hoop
Child-Help bouwt huizen waar ouders en kinderen met spina bifida en hydrocefalie worden opgevangen voor en na chirurgie. Het doel: informeren, ondersteunen en versterken.

Voedselverrijking
Child-Help zet bij haar projecten ook in op educatie rond veelzijdige, vitaminerijke voeding zodat handicaps als spina bifida en hydrocefalie in de toekomst kunnen worden vermeden. Omdat de meeste ouders landbouwers zijn, introduceren we alternatieve landbouw zoals permacultuur.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: