Climate Express

Bouwen aan een sterke klimaatbeweging die de koers bepaalt

Climate Express

Climate Express

Oudebareelstraat 179
9040 Sint-Amandsberg

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0475 60 23 72

Oprichtingsjaar:
2014

Actiedomein:
Milieu & Natuur

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Bouwen aan een sterke klimaatbeweging die de koers bepaalt

Climate Express strijdt voor een maatschappij die zowel klimaat duurzaam als sociaal rechtvaardig en herverdelend is. Om klimaatopwarming te keren is een ambitieuze systeemverandering nodig, waarin het welzijn van mens en natuur centraal staan, niet de winst van enkelen. Om deze verandering te bereiken, geloven wij in de kracht van de massa’s, in collectieve actie, in democratie, inspraak en medezeggenschap.

TIME'S UP, RISE UP!

In plaats van hopeloos achterop te hinken, dient België haar klimaatengagementen drastisch op te voeren. Alle Belgische overheden moeten dringend werk maken van een ambitieus Nationaal Energie -en Klimaatplan. Dit vergt een samenhangend binnenlands beleid in alle sectoren, zonder compensatiemechanismen, waarbij klimaatinspanningen in het buitenland niet mogen worden meegerekend als binnenlandse inspanningen. Bovendien moet België mee ijveren voor een afdwingbaar internationaal klimaatbeleid en daarin een voortrekkersrol spelen.

SYSTEM CHANGE NOT CLIMATE CHANGE

Er is nood aan een maatschappelijke koerswijziging, waar niet winst, maar mens en milieu centraal staan. Aan een participatief klimaatbeleid dat respect heeft voor inclusiviteit, de toekomstige generaties en de grenzen van de natuur. Waar water, grond, wind, energie en lucht in handen zijn van de gemeenschap. Enkel zo kunnen ontluikende alternatieven echt bloeien en valt er niemand uit de boot in de overgang naar een duurzame samenleving.

POWER TO THE PEOPLE

Om een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid te vertalen in beslissingen en daden willen we een democratie die verder gaat dan elk jaar een bolletje kleuren. We willen dat burgers en middenveldorganisaties (vakbonden, klimaatorganisaties, wijkcomités, enz.) op elk niveau een beslissende inbreng kunnen hebben. We gaan voor een klimaatbeleid voor en door de mensen zelf.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: