Crohn en colitis ulcerosa vereniging

Samen sterk voor en met IBD

Crohn en colitis ulcerosa vereniging

Crohn en colitis ulcerosa vereniging

Groeneweg 151
3001 Heverlee

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0468 27 70 52

Oprichtingsjaar:
1981

Actiedomein:
Gezondheid, Personen met een beperking

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Samen sterk voor en met IBD

Ondersteunen van de kwaliteit van leven van personen met IBD (Inflammatory Bowel Disease) op alle levensdomeinen in samenwerking met industrie en zorgverleners.

Onze vereniging streeft ernaar om tegemoet te komen aan de sociaal-maatschappelijke behoeften van IBD patiënten en hun naaste omgeving, waaronder ouders, partners, gezinnen en vrienden.

We geloven sterk in een totaalbenadering om de kwaliteit van leven van IBD-patiënten te verbeteren. Een chronische ziekte heeft immers niet alleen fysieke gevolgen, maar ook implicaties op alle levensdomeinen. Daarom willen we een belangrijke schakel zijn in educatie, bewustwording, belangenbehartiging en ondersteuning voor personen met een inflammatoire darmziekte en hun omgeving.

Als vereniging fungeren we als een belangrijke bron van informatie, onder andere via ons driemaandelijks tijdschrift "Crohniek", onze website, informatieve bijeenkomsten....

Dankzij onze nauwe samenwerking met medische organisaties hebben we toegang tot correcte en up-to-date medische informatie, die beschikbaar is op ons platform.

Bovendien spelen we een belangrijke rol als overlegorgaan in het zorglandschap. We streven naar erkenning op overheidsniveau met betrekking tot de ziektebeelden, ondersteunen wetenschappelijk onderzoek en nemen deel aan overleg- en adviesraden.

O.a. door onze samenwerking met BIRD, BinaStoria, Vlaams Patiëntenplatform, Patient Expert Centrum, en de World Patient Alliance hebben wij een sterke stem en brengen we waardevolle inbreng bij het verdedigen van de belangen van IBD-patiënten.

Om de levenskwaliteit van personen met IBD verder te verbeteren, werken we aan verschillende projecten in samenwerking met diverse belanghebbenden in het zorglandschap. Om onze werking professioneel verder te zetten, hebben we dringend financiële steun nodig

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: