Cycling out of Poverty Belgium

Een fiets maakt het verschil

Cycling out of Poverty Belgium

Cycling out of Poverty Belgium

Schoenstraat 63
2140 Borgerhout

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0478 80 21 38

Oprichtingsjaar:
2018

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Onderwijs, Opleiding & tewerkstelling

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Een fiets maakt het verschil

Wij geloven dat een fiets een verschil maakt in deze wereld en een grote bijdrage levert aan het behalen van de Sustainable Development Goals. Daarom wil CooP-Belgium fondsen werven zodat mensen in Afrika dankzij de fiets een kans krijgen op een betere toekomst. Maar CooP-Belgium wil meer. CooP-Belgium ontwikkelt grote en kleine projecten rond het belang van de SDG's en hoe een fiets hierin het verschil maakt.

Coop-Belgium wil mensen bewust maken van wat ze hebben, krijgen en hoe dat verschillend is van mensen die onder andere omstandigheden leven. Wij geloven dat enkel oprechte bewustwording hand in hand gaat met interessante en duurzame fondsenwerving. De fondsen die CooP-Belgium op deze manier verwerft, gaan volledig en rechtstreeks naar mensen in Kenia en Oeganda zodat zij toegang krijgen tot een fiets. Zo krijgen zij een kans op een betere toekomst. Een fiets draagt rechtstreeks bij tot het realiseren van zeker 9 van de 17 Sustainable Development Goals (www.sdgs.be), de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, opgesteld door de Verenigde Naties.

De toegankelijkheid van de basisbehoeften en diensten zoals arbeid, goede gezondheidszorg en onderwijs, is voor veel mensen in Afrika een enorme uitdaging. In gebieden waar de meeste mensen afhankelijk zijn van lopen, maakt een fiets het verschil. Een fiets kan de vicieuze cirkel van armoede doorbreken, omdat het mensen in Afrika de mogelijkheid biedt om uit de armoede te klimmen (of te fietsen).

Voor elke 150 euro kan een scholier, gezondheidsvrijwilliger, boer of kleine ondernemer in Kenia of Oeganda eigenaar worden van een fiets. Deze worden speciaal in de sociale werkplaats van Coop ontworpen en/of geassembleerd aan de noden van de doelgroep. Op deze manier zijn deze fietsen duurzaam en voldoende aangepast aan Afrikaanse wegen. Uitdagingen worden kansen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: