De Groene Dag vzw

Educatieve vzw voor gezonde en duurzame leefstijl

De Groene Dag vzw

De Groene Dag vzw

Moldergem 20
9630 Zwalm - Sint-Denijs-Boekel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0498 03 06 49

Oprichtingsjaar:
2020

Actiedomein:
Gezondheid, Milieu & Natuur

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Educatieve vzw voor gezonde en duurzame leefstijl

De Groene Dag is een educatieve non-profit organisatie voor duurzaam en gezond leven. Al meer dan 30 jaar bieden we mensen in België en Nederland tools om te werken aan natuurlijke gezondheid en een duurzame levensstijl vanuit een krachtige wetenschappelijke kennisbasis en praktijkervaring. Via lezingen, cursussen, brochures, begeleiding en samenkomsten geven we inspiratie om zelf keuzes te maken voor een gezonde levensstijl met weinig impact op de natuur.

Méér groen op je bord,
méér groen in je leven
is méér groen voor de aarde!

Meer informatie:

De Groene Dag is ontstaan uit de missie om te leven in harmonie met de natuur en haar wetten. Vanaf het begin werd kennis vergaard en verspreid over diverse thema's die de lichamelijke en mentale gezondheid ondersteunen. Wij geven niet alleen de praktische handvaten voor het veranderen van je levenswijze, maar vertellen je ook waarom dit belangrijk is. Kennis en inzicht maakt het zoveel eenvoudiger om elke dag weer helemaal te kiezen voor méér gezondheid en méér duurzaamheid voor de planeet.

Zo geven we bijvoorbeeld workshops over hoe je makkelijk gezonde, evenwichtige en vegan maaltijden samen kan stellen, want door de grote rijkdom aan lokale voedingsmiddelen, kan deze levenstijl minstens even smaakvol zijn.
Daarnaast geven we ook lezingen over oprukkende ziektes zoals diabetes, obesitas en reuma en proberen we de wetenschappelijke achtergrond helder te maken zodat je de juiste keuzes kan maken op basis van wat we vandaag over deze ziektes weten.

Een uitgebalanceerde plantaardige voedingsstijl is bovendien ook goed voor leedvermindering bij dieren, duurzamere voedselvoorziening en heeft een positief effect op het milieu. Dit positieve effect op het klimaat en de natuur rondom ons passen we ook toe op andere aspecten van het dagelijkse leven zoals de milieu-impact van reizen en verpakkingsmiddelen. Hierbij inspireren we om voor duurzame alternatieven te kiezen.

We willen ons volop inzetten om diversere doelgroepen zoals kinderen en kansarmen te bereiken met deze info over gezonde en duurzame leefstijl. Daarom zetten we in om subsidiëring te verwerven zodat we meer mensen kunnen bereiken en ondersteunen en daarvoor kunnen we dus ook jouw hulp heel erg goed gebruiken!

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: