De Kraamvogel

Origine, vroedvrouwenzorg voor moeders zonder papieren

De Kraamvogel

De Kraamvogel

Volkstraat 7
2000 Antwerpen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
03 238 11 00

Oprichtingsjaar:
1983

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Ouders & kind

Regio:
Antwerpen

Acties via:


Bestel een Goodgift

Origine, vroedvrouwenzorg voor moeders zonder papieren

Origine ijvert ervoor om zwangeren in de zwakste maatschappelijke positie, nl. de zwangeren zonder verzekering, ook toegang te verlenen tot perinatale zorg. Als zwangere vrouwen op tijd in de reguliere zwangerschapsbegeleiding terecht komen heeft de baby een veel grotere kans om een gezonde levensstart te nemen, waardoor de levensverwachting en –kwaliteit in het verdere leven toeneemt. Op deze manier wordt de kans dat de baby in de cyclus van generatie-armoede terecht komt, aanzienlijk verkleind. We vinden het aldus zeer belangrijk om kinderarmoede zeer vroeg, nl. prenataal al aan te pakken!

De Kraamvogel’ is een vaste waarde in het Antwerpse voor al wie zwanger wil worden, zwanger is en voor jonge gezinnen tijdens de kraamtijd. Tijdens deze zeer belangrijke en ingrijpende periode in hun leven ondersteunen we gezinnen op een onafhankelijke, neutrale en professionele manier om een ‘geïnformeerde keuze’ bij elkaar te puzzelen. Het concept van ‘shared-decision making’ is hierbij belangrijk, alsook de waarden verbondenheid, kwaliteit, rechtvaardigheid, sociale verantwoordelijkheid en professionaliteit.

Onze uitgebreide en gedegen kennis van het perinatale werkveld, kwetsbaarheid bij zwangeren en het belang van een stevige netwerking zoals op het perinataal werkveld van de Huizen van het Kind, is voor iedereen toegankelijk. Recht op gezondheids- en welzijnszorg is voor iedereen. Moeder en kind hebben recht op bijzondere zorg, zeker de meest kwetsbare gezinnen. Om de preventie van kinderarmoede aan te pakken, koppelen we daarvoor onze expertise voluit aan die van armoedeorganisaties en organisaties uit de welzijnssector.

We streven naar volgende doelen:

  • Het welbevinden van het hele gezin is zo gebalanceerd mogelijk tijdens de periode rondom zwangerschap en geboorte.
  • Alle vrouwen hebben tijdig toegang tot kwaliteitsvolle perinatale zorg.
  • Alle moeders hebben alle informatie om een weloverwogen geïnformeerde keuze te maken in functie van het hele gezin omtrent de zwangerschap en geboorte.

De Kraamvogel werkt hiervoor nauw samen met het professionele werkveld, organiseert het perinataal aanbod in de Antwerpse Huizen van het Kind en heeft bijzondere aandacht voor kwetsbare zwangere vrouwen, vooral via het project Origine.

Foto © Hessam Nabavi

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: