De Landgenoten

Breng grond tot leven

De Landgenoten

De Landgenoten

Regine Beerplein 1 E305
2018 Antwerpen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
03 286 92 77

Oprichtingsjaar:
2014

Actiedomein:
Milieu & Natuur

Regio:
België

Acties via:


Bestel een Goodgift

Breng grond tot leven

DE LANDGENOTEN BESTEMT GROND VOOR BIO VOOR ALTIJD!

De Landgenoten is een coöperatie en een stichting die werkt aan zekere toegang tot grond voor biologische boeren (m/v/x) in Vlaanderen. Bioboeren zorgen voor gezonde voeding. Tegelijkertijd beschermen ze onze bodem, onze biodiversiteit en ons klimaat. Voor veel (bio)boeren is het echter zeer moeilijk om betaalbare en beschikbare landbouwgrond te vinden in Vlaanderen. Daarom koopt De Landgenoten grond met middelen van aandeelhouders en schenkers. Samen verhuren we die grond aan bioboeren voor altijd.

De Landgenoten wil landbouwgrond samen met aandeelhouders en schenkers bestemmen voor biologische landbouw en zo:

  • Investeren in lokale, gezonde voeding
  • Zorg dragen voor het klimaat
  • Bioboeren ondersteunen en ruimte geven
  • De natuur en de biodiversiteit beschermen
  • Boeren en burgers in beweging brengen

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: