De Reuzen vzw

Waar de Reuzen zijn, ontstaat er magie en is het feest

De Reuzen vzw

De Reuzen vzw

Wijnegemstraat 65
2140 Borgerhout

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0468 10 19 44

Oprichtingsjaar:
2012

Actiedomein:
Algemeen, Kinderen & Jongeren, Kunst & cultuur

Regio:
AntwerpenBestel een Goodgift

Waar de Reuzen zijn, ontstaat er magie en is het feest

Gemeenschapsvorming met levend erfgoed

Samenbrengen is het kernidee van de Reuzen van Borgerhout. We brengen niet alleen reuzen en mensen van verschillende leeftijden en culturen samen. We brengen ook het verleden en de toekomst samen. We gebruiken daarvoor de magie van verhalen en verbeelding. Zo maken we van Borgerhout een nóg betere plek: een district om trots op te zijn!

Het reuzenproject zorgt voor dynamiek, verbeelding en betrokkenheid van vele Borgerhoutenaren bij hun jaarlijkse Reuzenstoet. Via de scholenwerking met het project 'Vind Kapertein' worden vele kinderen enthousiast over de Borgerhoutse Reuzenlegende. Dankzij het project ‘Maak Je Eigen Reus’ kunnen alle verenigingen en Reuzenvrienden een eigen Reus maken die de reuzenstoet tot leven brengen.

We zorgen voor herkenbaarheid en identificatie van onze meer dan 3 eeuwen oude 4 Reuskens:
Reus, Reuzin, Kinnebaba en Dolfijn.

Om dit te bereiken werken we met een geëngageerd bestuur van de VZW, vele actieve vrijwilligers, 7 werkgroepen, freelance projectmedewerkers en een coördinator die zorgt voor de lijm tussen de projecten en de werkgroepen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: