Dertiende Ster vzw

Helpt straatkinderen in Ethiopië

Dertiende Ster vzw

Dertiende Ster vzw

Gerzenstraat 20
3060 Bertem

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0486 28 42 72

Oprichtingsjaar:
2008

Actiedomein:
Kinderen, Ontwikkelingssamenwerking

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Helpt straatkinderen in Ethiopië

Via sensibilisering en fondsenwerving in België en een sterke lokale organisatie ter plaatse helpt Dertiende Ster om straatkinderen en kansarme gezinnen een nieuwe toekomst te bieden. We ontwikkelden samen met onze partners in Ethiopië integrale werking die begint bij preventie en detectie (Mobile School, straathoekwerkers), inzet op onderwijs en zelfredzaamheid (bijv. verstrekken van schoolgerei en uniformen voor kansarme kinderen, gratis kinderdagverblijf voor kansarme moeders) en tot slot ook opvang van weeskinderen in gezinsvervangende tehuizen.

Dertiende Ster vzw werd in 2008 opgericht door enkele adoptieouders na hun terugkomst uit Ethiopië. Zij werden tijdens hun reis in en rond Addis Abeba geconfronteerd met schoonheid en armoede, met toekomst en verleden, en met kinderen. Kinderen die het geluk hadden naar school te kunnen gaan maar ook kinderen die als bedelaars letterlijk in de goot leefden.

Dertiende Ster steunt projecten die kinderen in Ethiopië begeleiden en leren hoe ze zelfstandig, kwaliteitsvol, hun leven kunnen uitbouwen. Voor Dertiende Ster is het van belang dat de gegeven steun terechtkomt bij de mensen die het het meest nodig hebben. Dertiende Ster steunt daarom enkele projecten van Yenege Tesfa, een plaatselijke vereniging en ngo in Gondar.

Concreet organiseert Dertiende Ster activiteiten en evenementen in België om te sensibiliseren en geld in te zamelen. Ook stelt Dertiende Ster lespakketten en leerkoffers beschikbaar voor scholen. Het materiaal is ontworpen om jongeren op een speelse manier kennis te laten maken met het leven in Ethiopië en verschillende aspecten van de noord-zuid problematiek.

De werking in Ethiopië wordt in sterk partnership door lokale mensen uitgebaat. Een transparante boekhouding en een regelmatig bezoek ter plaatse biedt de zekerheid dat alle fondsen terechtkomen bij diegenen die ze echt nodig hebben.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: