Dierenbescherming Mechelen vzw

Een opvangcentrum voor gevonden, afgestane en inbeslaggenomen honden en katten

Dierenbescherming Mechelen vzw

Dierenbescherming Mechelen vzw

Slachthuislaan 3
2800 Mechelen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
015 20 52 87

Oprichtingsjaar:
1945

Actiedomein:
Dieren

Regio:
AntwerpenBestel een Goodgift

Een opvangcentrum voor gevonden, afgestane en inbeslaggenomen honden en katten

Dierenbescherming Mechelen streeft ernaar om het verblijf van honden en katten zo aangenaam mogelijk te maken door ze een stressvrije, verrijkende en veilige omgeving aan te bieden. Een warme thuis voor deze dieren.

Daarnaast trachten ze voor elk dier de best mogelijke match te vinden met een eigenaar.

Ze volgen de principes van een “No-kill” beleid, wat wil zeggen dat euthanasie enkel wordt toegepast bij agressieve dieren, bij terminaal zieke dieren of bij dieren die lijden maar waar er geen veterinaire behandeling voor mogelijk is.

Ze geven alle dieren de tijd om zich aan te passen zodat ze hun karakter en noden leren kennen. Dieren met medische problemen krijgen aangepaste medische ondersteuning. Dieren met oplosbare gedragsproblemen krijgen een beloningsgerichte training. Kittens en pups worden in een stimulerende thuis omgeving opgevangen.

Ze bouwen aan een diervriendelijke gemeenschap door sensibilisering van eigenaars en toekomstige eigenaars en door hun bij te staan met advies op maat. Bijkomend bieden ze advies en ondersteuning aan steden en gemeenten bij het uitwerken van een diervriendelijk beleid op maat van hun burgers.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: