EQUATOR

De wereld is jouw thuis

EQUATOR

EQUATOR

Nierlenderstraat 16
2520 Broechem

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+32 (0) 493 08 97 21

Oprichtingsjaar:
2020

Actiedomein:
Mensenrechten, Ontwikkelingssamenwerking

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

De wereld is jouw thuis

Equator bevordert internationale samenwerking en ontwikkelingseducatie met het oog op de groei naar wereldburgerschap en het wegwerken van vooroordelen. Kinderen en jongeren verfilmen onder begeleiding van scholen en organisaties hun leefomgeving en geven hun mening. De filmpjes worden gekoppeld aan de SDG's (VN) en worden op een internationaal platform gezet waar de makers hun horizont kunnen verbreden en met leeftijdsgenoten in gesprek gaan wereldwijd. Scholen kunnen aan elkaar gekoppeld worden en zo een traject samen opzetten. Equator werkt hiervoor samen met tal van organisaties.

Equator is een organisatie gericht op het bevorderen van internationale samenwerking en ontwikkelingseducatie met het oog op groei naar wereldburgerschap en het wegwerken van vooroordelen.
• Zij ontwikkelde een internationaal leerplatform voor wereldburgerschapseducatie, waar kinderen en jongeren onder begeleiding van een leerkracht of begeleider filmpjes met elkaar uitwisselen om elkaars leefwereld beter te leren kennen.
• Equator ondersteunt scholen wereldwijd, versterkt de stem van kinderen en jongeren en creëert zo leerkansen over de evenaar heen. Met de hulp van een netwerk en een team van vrijwilligers en ambassadeurs bouwen ze bruggen tussen culturen, tackelen ze stereotypes en stimuleren ze wederzijds begrip en verdraagzaamheid.
• Ze begeleiden scholenbanden en werken nauw samen met lokale en internationale partners, ngo’s, hogescholen en universiteiten, journalisten en documentairemakers van The Redhorse Collective.

Equator is een jong team (start: 12/2019) dat in april 2020 zich omvormde tot vzw om haar werking gericht op een humane en rechtvaardige samenleving duurzaam te kunnen ontwikkelen. Het is een uniek project dat in volle coronatijd erin slaagde in zes maanden tijd 200 filmpjes door kinderen uit 13 landen te verzamelen rond de thematiek van de duurzame ontwikkelingsdoelen (VN). Momenteel is het aantal filmpjes een veelvoud daarvan.

Kinderen en jongeren filmen met een smartphone hun leefwereld, vertellen wat zij belangrijk vinden en zenden losse beelden naar Equator. Daar worden er filmpjes van gemaakt die gedeeld worden op het platform. Scholen en organisaties wisselen de beelden uit en bespreken hen. Twinscholen zetten er een traject mee op.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: