Ginè vzw

Ginè Vzw steunt kleinschalige projecten in Guinèe Conakry

Ginè vzw

Ginè vzw

Palinghuizen 144/A003
9000 Gent

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0499 99 43 35

Oprichtingsjaar:
2015

Actiedomein:
Ontwikkelingssamenwerking, Opleiding & tewerkstelling

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Ginè Vzw steunt kleinschalige projecten in Guinèe Conakry

Ginè vzw is actief in Guinée, West-Afrika. Ze wil een steentje bijdragen aan de verbetering van de leefomstandigheden en de ontplooiingskansen van de Guineeërs. Dit doen we door bestaande lokale initiatieven te ondersteunen of eigen kleinschalige projecten op te zetten, in overleg met de lokale bevolking. In eigen land stelt ze het culturele patrimonium van Guinée voor en maakt ze de mensen gevoelig voor de noden en de potenties van Guinée.

Huidig project: Uitrusten van een naaiatelier/kapsalon. Ondersteuning bij de (her)opstart van het project.

Forum des Educatrices pour le Progrès, la PAix et le Développement (Feppad) werd opgericht door een groep van leerkrachten en is actief in Conakry. Oorspronkelijk zette de vereniging zich in voor bedelkinderen en voor (heel) jonge, ongehuwde moeders, twee kwetsbare groepen die amper schoollopen en hierdoor maar weinig toekomstperspectief hebben. Door het gebrek aan werkingsmiddelen werd de doelgroep bedelkinderen na verloop van tijd verlaten. Het atelier waarin de jonge moeders werden opgeleid werd gehuurd. Toen de huur na het wegvallen van sponsering volledig ten laste viel van de oprichtster van Feppad werd de situatie onhoudbaar en viel de werking volledig stil.

Met de hulp van Ginè vzw, kon Mevr. Halimatou Baldé de werking van Feppad een nieuwe boost geven. Twee kisten met materiaal werden verscheept (2018 en 2019), een nieuwe ruimte werd gevonden en de huurwaarborg t.b.v. 6 maanden huur werd door Ginè vzw betaald.

15 meisjes volgen nu gratis naailes van maandag tot donderdag. Op vrijdag en zaterdag krijgen ze een halve dag 'gewoon' les (elementaire kennis niveau basisonderwijs). Voorlopig betaalt Ginè vzw de maandelijkse huur en het loon van de lesgeefster (€180/mnd) tot het kapsalon dat in november 2020 van start is gegaan (opgericht door Mevr. Baldé met eigen middelen) voldoende inkomsten genereert om deze kost op zich te nemen. Op dit ogenblik ziet het ernaar uit dat dit over een jaar mogelijk zal zijn. Op dat ogenblik zal Ginè vzw enkel nog ondersteuning bieden in bijzondere situaties en zal er ruimte vrij komen voor een nieuw project.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: