Greenpeace België

Sensibiliseren, mobiliseren en actie ondernemen

Greenpeace België

Greenpeace België

Haachtsesteenweg 159
1030 Brussel

E-mailadres - Website

Oprichtingsjaar:
1971

Actiedomein:
Milieu & Natuur

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Sensibiliseren, mobiliseren en actie ondernemen

Greenpeace is één van de grootste en bekendste milieuorganisaties ter wereld. Het voert campagne om houdingen en handelingen te veranderen, het milieu te beschermen en de vrede te bevorderen. Greenpeace werkt onafhankelijk en is actief over de hele wereld. Daarbij gaat ruime aandacht naar oplossingen. Zo ijvert Greenpeace voor hernieuwbare energie, de bescherming van oerbossen, duurzame landbouw zonder ggo's en gifvrije elektronica.

Greenpeace verdedigt de volgende waarden: 1) Geweldloosheid: het voeren van vreedzame acties is altijd het uitgangspunt geweest van onze campagnes. Onze acties zijn nooit gewelddadig, al kunnen ze soms provocerend overkomen. 2) Confrontatie: wij geloven in creatieve confrontatie. Door een bepaald gedrag en ideeën in vraag te stellen, menen wij mensen en organisaties in beweging te kunnen krijgen. 3) Onafhankelijkheid: Greenpeace wordt gesteund door individuele personen. Wij behouden onze volledige onafhankelijkheid door elke financiering van politieke partijen, regeringen of industriële groepen te weigeren. 4) De kracht van gezamenlijke actie: wij geloven in de macht van het aantal. Wereldwijd steunen miljoenen sympathisanten de campagnes van Greenpeace. Daarnaast zetten talloze vrijwilligers zich voor ons in. Samen kunnen wij de problemen aanpakken en oplossingen bevorderen.

Greenpeace is vandaag actief in 40 landen. Soms vanuit een regionaal kantoor, zoals in het Midden-Oosten of Zuidoost-Azië. In grotere landen als Brazilië of India zijn we in meerdere steden aanwezig.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: