Guali VZW

Gezondheid, voedselzekerheid en onderwijs voor elk kind!

Guali VZW

Guali VZW

Molenstraat 2 bus 3
3110 Rotselaar

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0494170274

Oprichtingsjaar:
2012

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Milieu & Natuur

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Gezondheid, voedselzekerheid en onderwijs voor elk kind!

Onze missie richt zich op zeer arme en kwetsbare kinderen en hun gezinnen in de Haïtiaans-Dominicaanse grensregio. Wij werken op verschillende niveaus:

  • Mobiele raadpleging waarmee we gezondheidszorgen tot bij de mensen brengen
  • Een voedingsprogramma voor ondervoede kinderen
  • Herbebossing om erosie in deze regio tegen te gaan met koffieplantages en bananenbomen
  • Noodhulp zo nodig (bv na de aardbeving in Haiti)
  • Bouwen aan infrastructuren (latrines/ betonnen vloeren/drinkwatervoorziening)
  • Ondersteunen van onderwijs

Guali vzw bestaat uit een kerngroep van 4 personen en een steungroep van 20 personen in België. Wij werken samen met La Fundacion Guali, dit is onze equipe ter plaatse die bestaat uit een lokale (tand) arts, verpleegkundige, chauffeur, logistieke verantwoordelijke, secretaresse, landbouwdeskundige en gezondheidswerkers. Wij werken in de grensstreek Haïti- Dominicaanse Republiek. Daar wonen erg arme en kwetsbare Dominicaanse en Haïtiaanse gezinnen die onvoldoende toegang hebben tot de reguliere gezondheidszorg. Met onze jeep gaan we ter plaatse om raadpleging te doen in de dorpen. We werken zowel preventief als curatief. De raadpleging, medicijnen en onderzoeken zijn gratis voor de mensen. Wij richten ons in de eerste plaats op kinderen, maar verzorgen uiteraard ook de zieke volwassenen zo nodig. Een plaatselijke tandarts werkt met ons samen om ook tandverzorging aan te bieden.

Omdat gezondheid en voedselzekerheid hand in hand gaan, trachten we ook de leefomstandigheden te verbeteren door een alternatief aan te bieden voor de eenzijdige bonenkultuur die veel erosie in de hand werkt.

Samen met de plaatselijke boeren leggen we koffieplantages aan, waaruit de gezinnen niet enkel inkomsten halen, maar waarmee we ook aan herbebossing doen en zo een bijdrage leveren aan een beter leefmilieu. Met bijenteelt stimuleren we niet enkel de bestuiving van de planten, maar zorgen we ook voor een extra inkomen.

Verder ondersteunen we een berginternaat en een plaatselijke school.

Waar nodig springen we bij in de aanbouw van infrastructuren zoals latrines, waterpompen, betonnen vloeren.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: