Hachiko vzw

Hachiko vzw, samen veranderen we levens!

Hachiko vzw

Hachiko vzw

Molenstraat 54
9820 Merelbeke

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
09 230 66 81

Oprichtingsjaar:
1994

Actiedomein:
Dieren, Personen met een beperking

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Hachiko vzw, samen veranderen we levens!

Hachiko vzw verandert levens door assistentiehonden te plaatsen bij personen met een motorische beperking of epilepsie.

Na een opleiding van ongeveer 2 jaar assisteren onze hulphonden hun baasjes met een motorische beperking bij taken die niet evident of zelfs onmogelijk geworden zijn. Denk maar aan het oprapen en aanreiken van voorwerpen, deuren openen en sluiten, helpen aan loketten of kassa’s, kledingstukken helpen uittrekken...

Meldhonden helpen hun baasjes na een epileptische aanval door bijvoorbeeld een alarmknop in te duwen, het baasje te doen ontwaken en de medicatie te brengen. Sommige meldhonden slagen er ook in hun baasjes voor een nakende aanval te waarschuwen.

Wat zijn taak ook wordt, elke assistentiehond stelt zijn baasje in staat minder afhankelijk te worden van hulp van derden en opent zo de deur naar een zelfstandiger leven. Ze zijn een geweldige partner, hulp en toeverlaat en een beste vriend.

Uiteraard gaat de wisselwerking tussen baasje en hond verder dan alleen de praktische hulp. Zowel voor het baasje als voor de omgeving, leidt de kwispelende metgezel de aandacht af van de beperking of aandoening, waardoor sociale contacten (opnieuw) vlotter lopen. Een assistentiehond opent dus letterlijk en figuurlijk nieuwe deuren.

Eén afgewerkte assistentiehond kost onze vereniging €25 000. Omdat structurele financiële overheidssteun nog steeds uitblijft, zijn we aangewezen op giften, sponsoring en steun van sympathisanten om de opleiding van onze assistentiehonden te bekostigen. Het is dankzij deze steun dat Hachiko haar honden gratis kan blijven schenken aan hun baasjes.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: