Healthy Heart Fund

Growing old with a young heart

Healthy Heart Fund

Healthy Heart Fund

Herestraat 49
3000 Leuven

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
016 34 48 90

Oprichtingsjaar:
2015

Actiedomein:
Gezondheid

Regio:
Vlaams BrabantBestel een Goodgift

Growing old with a young heart

“De boodschap die ik wil uitdragen door steun te verlenen aan een initiatief als Healthy Heart Fund is, laat je vooral tijdig checken. Er kan niet genoeg onderzoek gedaan en steun verleend worden aan nieuwe ontwikkelingen om er voor te zorgen dat al die mensen die er misschien te laat aan denken, net als ik destijds, alsnog een tweede kans krijgen.”

Roel Vanderstukken is sinds 2019 peter van het Healthy Heart Fund. Hij had enkele jaren geleden plots last van ernstige maagklachten. Hij werd onderzocht en bleek drie behoorlijk vernauwde kransslagaders te hebben.

Zoveel mogelijk gezonde harten en bloedvaten. Dat is het streefdoel van het Healthy Heart Fund, dat cardiovasculair onderzoek in de breedste zin van het woord ondersteunt. Binnen de alliantie UZ en KU Leuven zoekt een team van basiswetenschappers, ingenieurs en artsen antwoorden op vragen als: hoe kunnen we mensen motiveren om zo gezond mogelijk te leven, hoe kunnen we een plotse dood bij jongeren tegengaan of hoe kunnen we zo efficiënt mogelijk hart- en herseninfarcten vermijden? Dat alles hangt samen met de ambitie om de levenskwaliteit van patiënten hoog te houden en waar mogelijk te verbeteren. Het fonds biedt financiële ondersteuning aan dit erg diverse cardiologische onderzoek en geeft jonge toponderzoekers met innoverende ideeën een duw in de rug. Werkingsmiddelen zijn schaars, maar absoluut noodzakelijk om antwoorden te vinden op vragen die zoveel mensen of hun dierbaren treffen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: