Heder

Heder geeft ieder zijn houvast

Heder

Heder

Galjoenstraat 2
2030 Antwerpen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0494 72 28 37

Oprichtingsjaar:
1954

Actiedomein:
Mentale gezondheid, Personen met een beperking

Regio:
AntwerpenBestel een Goodgift

Heder geeft ieder zijn houvast

Heder zet zich in voor jou en je netwerk, luistert naar jouw vragen en wensen, bouwt aan jouw uniek traject en is nieuwsgierig naar waar jij heen wil. Heder geeft ieder zijn zorg en houvast. Zachtmoedig! Heder verwijst naar opgewekt, sereen, helder en transparant. Hedere is de verzamelnaam van klimplanten. Een klimplant heeft enige houvast nodig om te groeien en dat is wat we doen bij Heder: houvast geven. De plant kiest zelf hoe, waarheen, wanneer en of hij groeit. De keuze ligt bij de cliënt en zijn context.

Heder gelooft dat ieder mens de kans verdient samen met en door anderen zijn eigen weg te gaan. Elkeen heeft recht op een plek in de maatschappij. Eenieder wil een kwalitatief leven, verrijkt met dromen, wensen en doelen. Heder biedt zorg en houvast aan personen met een verstandelijke en/of motorische beperking, al dan niet aangeboren. Heder wil streven naar een maximale integratie in onze maatschappij.

Bij Heder vertrekken we vanuit de vraag. Daar beginnen de mogelijkheden dus ook. We kijken en luisteren goed wat nodig is en gaan daar samen mee aan de slag. Onze zorg en houvast maken we waardoor expertise en zachtmoedigheid.

Heder is sinds 1954 uitgegroeid van één enkel klasje tot een voorziening met verschillende campussen die zorg en houvast biedt aan meer dan 1000 cliënten. Hoe we ons organiseren hebben we aangepast aan het veranderende zorglandschap: expertisedomeinen met een focus op specifieke leefwerelden en noden. Deze zorgdomeinen hebben elk hun eigen sfeer en identiteit maar werken nauw met elkaar samen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: