Antikankerfonds

Samen maken we het verschil

Antikankerfonds

Antikankerfonds

Brusselsesteenweg 11
1860 Meise

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 268 48 16

Oprichtingsjaar:
2013

Actiedomein:
Kanker, Onderzoek

Regio:
Internationaal

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Samen maken we het verschil

Een op de vier Belgen krijgt kanker. Dat is de harde realiteit. Het goede nieuws? We kunnen er iets aan doen.

Antikankerfonds is een Stichting van Openbaar Nut die wetenschappelijk onderzoek naar beloftevolle kankerbehandelingen ondersteunt, kankerpatiënten helpt, en in dialoog gaat met beleidsmakers, omdat we willen dat iedere patiënt toegang krijgt tot de beste therapie. We willen kanker verslaan, geleid door wetenschap, gedreven door patiënten en gesteund door uw donaties.

Antikankerfonds zoekt naar oplossingen die kankerpatiënten écht helpen en gelooft daarbij in de kracht van wetenschappelijk onderzoek.

Kankeronderzoek

We promoten, financieren en coördineren klinische studies naar beloftevolle kankerbehandelingen die weinig kansen krijgen in het commerciële circuit, maar van groot belang zijn voor patiënten. Zoals geneesmiddelen voor zeldzame kankers of aan aanpassingen van chirurgische ingreep.

Service voor mensen met kanker

Het fonds helpt ook kankerpatiënten. Want wie met kanker wordt geconfronteerd is vaak het noorden kwijt. We geven onafhankelijk en kosteloos informatie over behandelingsopties en duiden op de beschikbare wetenschappelijke informatie. Zo stellen we mensen met kanker in staat om geïnformeerde beslissingen te maken.

Maatschappelijk engagement

En, niet onbelangrijk: we maken dat de strijd tegen kanker een topprioriteit is en kloppen regelmatig aan bij beleidsmakers en belangengroepen. We treden met ze in dialoog om samen het beleid rond kanker aan te pakken, te rationaliseren en te democratiseren.

Antikankerfonds is afhankelijk van privédonaties en ontvangt geen subsidies. Door onze onafhankelijkheid en de afwezigheid van commerciële aandeelhouders kunnen wij garanderen dat de kankerpatiënten onze allerbelangrijkste focus zijn.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: