Het Clownshuis vzw

kind is koning

Het Clownshuis vzw

Het Clownshuis vzw

Serg de Bruynestraat 50
8370 Blankenberge

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0498 72 25 12

Oprichtingsjaar:
2010

Actiedomein:
Kinderen

Regio:
België

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

kind is koning

Het Clownshuis is een interactieve website voor langdurig zieke kinderen. Hier kunnen de kinderen afspraken maken om met een clown te skypen. Daarenboven bezoeken we kinderen die thuis verblijven en geven we clownesk poppentheater aan de klas cadeau.

Gezien langdurig zieke kinderen steeds meer thuis verblijven opperden de oprichters (allen werkzaam of werkzaam geweest als clown in ziekenhuizen) het idee om langdurig zieke kinderen de kans te bieden via het internet contact te laten maken met elkaar en met clowns. Zo ontstond "Het Clownshuis vzw".

Wat begrijpen wij onder interactieve website?

De website is het virtueel huis waar de clowns wonen. Langdurig zieke kinderen kunnen er inloggen om actief deel te nemen aan live webcammen of chatten met een clown. De kinderen kunnen in de agenda van de clown een moment prikken waarop ze willen webcammen met de clown.

Elk kind is anders en zo ook het “spel” dat ontstaat tussen kind en clown. De clown speelt in op de situatie en op de reacties van het kind en zo wordt ieder spel persoonlijk.

De “webclowns” zijn professionals; ze zijn degelijk opgeleid en hebben ervaring in het werken met langdurig zieke kinderen.

“Het clownshuis vzw” is ervan overtuigd dat de kracht van humor in het herstel en/of acceptatie van ziekte van niet te onderschatten belang is. Humor brengt relativering, rust, positieve energie, …

De kinderen kunnen ook filmpjes kijken over de avonturen van de clowns, clownsblog lezen of een thuisbezoekje krijgen.

Het Clownshuis Op Wielen naar hun klas sturen: zo stimuleren we het bewustzijn rond langdurig ziek zijn maar ook wakkeren we de sociale contacten aan.

Wat begrijpen wij onder langdurig zieke kinderen?

Hieronder begrijpt "Het Clownshuis" alle kinderen tussen vier en eenentwintig jaar die omwille van medische redenen van chronische aard minder naar school kunnen en/of beperkt worden in hun activiteit.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: