Het dierenthuisje vzw

Een unieke opvang voor gedupeerde dieren

Het dierenthuisje vzw

Het dierenthuisje vzw

Rendersvensedijk 4
2440 Geel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
014 39 47 16

Oprichtingsjaar:
2004

Actiedomein:
Dieren

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Een unieke opvang voor gedupeerde dieren

Het dierenthuisje werkt zonder kooien en vangt in huiselijke sfeer dieren op die elders geen kans maken zoals oudjes en dieren met zware medische en/of psychische problemen. Alles staat bij ons in het teken van het welzijn van de dieren. We ontfermen ons over zo'n 100tal poezen, een kleiner aantal honden en een grote groep hoevedieren.

Het dierenthuisje is in oorsprong gestart voor dieren die in een gewoon asiel geen kans maken. Vaak gaat het om oudere dieren of dieren met zwaardere medische of psychische problemen. Wij verzorgen de dieren in huiselijke omgeving zoals jij thuis een huisdier verzorgt. Kosten noch moeite worden gespaard om hen een gelukkig leventje te gunnen. Voor sommigen is dit het paradijs en blijven ze als vaste bewoners tot het einde van hun dagen. Voor anderen is het een tijdelijk toevluchtsoord waar ze kunnen recupereren waarna we voor hen de ideale thuis zoeken.

We huisvesten dus een vaste groep bewoners die zich niet meer kan verbeteren maar daarnaast vinden heel wat dieren jaarlijks een eigen liefdevolle thuis. Doordat we de dieren door en door kennen alvorens we hen herplaatsen, werken we heel persoonlijk en kunnen we de ideale match bieden. Ook als er reeds een soortgenoot in huis verblijft, kunnen we in samenspraak met de eigenaar een geschikte kameraad vinden.

De opvang bestaat uit vele knus ingerichte vertrekken in hoofdgebouwen en verwarmde tuinhuizen waarbij de dieren vrij zijn om te gaan en te staan binnen een groot omsloten terrein.

Poezen en hoevedieren (waaronder varkens, schapen, kippen, knaagdieren,...) vormen de grootste groep bewonertjes en daarnaast vangen we een kleinere groep honden op.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: