Huis van de sterren - VZW Tjaska Wasi

IK ben IK niet zonder JOU

Huis van de sterren - VZW Tjaska Wasi

Huis van de sterren - VZW Tjaska Wasi

ketsestraat 21
9890 Dikkelvenne

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0474 35 38 59

Oprichtingsjaar:
2020

Actiedomein:
Jongeren, Mentale gezondheid

Regio:
Oost-VlaanderenBestel een Goodgift

IK ben IK niet zonder JOU

We willen een leefgemeenschap vormen met veilige en warme contacten tussen mens, dier en natuur We formuleren geen grote doelstellingen. De lat ligt vaak te hoog. De filosoof Heidegger noemde "er-zijn" de existentie van de mens. We zijn niet zo geleerd als de filosofen maar zo voelt het voor ons: "samen in de wereld zijn".

Daarom stellen we ons huis open voor tijdelijke woonst voor jongvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid en bieden we alternatieve dagbesteding aan voor lagere schoolkinderen welke overprikkeld zijn. Dit in een groene omgeving met dieren en een groentetuin.

Vanuit onze persoonlijke ervaring en ons werkveld als huisarts en kinesitherapeut in wijkgezondheidscentra botsten we meermaals op een aantal hiaten in de zorg. We voelden ons geroepen om heel kleinschalig op deze hiaten in te spelen en zo aanvullend te kunnen werken met bestaande instanties en netwerken. Hier samen over nadenken bracht ons terug bij elk onze eigen jeugddromen: een open huis, verbinding tussen mensen faciliteren middels natuur en dieren.

Zo ontstond "VZW Tjaska Wasi", wat "huis van de sterren" betekent in het Quechua. Het huis van de sterren is een open huis met drie hoofddoelen.

1) We stellen ons zorghuis open voor een drietal (en op termijn vijftal) jongvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid. Jongvolwassenen die uit de hulpverlening komen, zijn vaak niet genoeg gewapend om de overgang naar de samenleving aan te kunnen. Alleen en zelfstandig wonen is nog even moeilijk. Bij ons krijgen ze wat extra tijd en handvaten om hen meer kansen te geven voor de toekomst. Ook als zij niet meer bij ons wonen, blijft de deur open

2) Aan lagere schoolkinderen die overprikkeld zijn, willen we een beetje zuurstof geven. Hen even uit hun context halen. Dit om weer energie terug te vinden en beter te kunnen functioneren in hun eigen context. Twee dagen per week zijn zij welkom bij ons voor een alternatieve dagbesteding met zorg voor de dieren, werken in de tuin of in het atelier.

3) We geloven in inclusie en dat hier soms een zetje voor nodig is. We stellen ons atelier open voor buurtbewoners, vrienden en passanten. Zij kunnen komen pottenbakken of klussen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: