Join For Water

Alles begint met water.

Join For Water

Join For Water

Flamingostraat 36
9000 Gent

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
09 235 25 10

Oprichtingsjaar:
1977

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Duurzame ontwikkeling, Gezondheid, Ontwikkelingshulp

Regio:
Internationaal

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Alles begint met water.

Join For Water is de enige water-ngo in België. Samen met jou gaan we voor duurzame wateroplossingen in het Zuiden en voor een bewuster watergebruik. Samen verzekeren we een cruciaal mensenrecht.

Toegang tot drinkbaar water en een goede hygiëne liggen aan de basis van een goede gezondheid en kansen op ontwikkeling. Vandaag heeft 1 op 10 mensen geen toegang tot drinkwater en 1 op 3 mist een eigen toilet.

Klimaatopwarming, de groei van de wereldbevolking en toenemende consumptie, zetten de voorraden zoet en zuiver water extra onder druk. Als we water blijven verbruiken zoals we dat vandaag doen, bestaat het risico dat we tegen 2030 een watertekort hebben van 40%. Zo stevenen we met z’n allen af op een wereldwijde watercrisis.

Join For Water bundelt de krachten. In het Zuiden werken we samen met (lokale) overheden, bevolking, bedrijven en ontwikkelingsorganisaties. Dankzij deze samenwerking krijgen elk jaar tienduizenden mensen toegang tot drinkwater, sanitaire voorzieningen en water voor landbouw.

Iedereen heeft recht op water. Join For Water voorziet niet alleen in de infrastructuur, maar zorgt ervoor dat deze duurzaam en democratisch wordt beheerd. Bovendien zorgen we ervoor dat de kwaliteit ervan gegarandeerd is en ook de volgende generaties verzekerd blijven van voldoende zuiver water.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: