Jongerenzorg Zuid-West-Vlaanderen vzw

Sterk in verbondenheid.

Jongerenzorg Zuid-West-Vlaanderen vzw

Jongerenzorg Zuid-West-Vlaanderen vzw

Driesstraat 6
8554 Sint-Denijs

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
056 461510

Oprichtingsjaar:
1973

Actiedomein:
Ouders & kind, Welzijn

Regio:
West-Vlaanderen

Acties via:


Bestel een Goodgift

Sterk in verbondenheid.

Wij willen bijdragen tot een warme, solidaire en democratische samenleving waarin er plaats is voor elke burger. We willen dat mensen gelukkig zijn en zich maatschappelijk gewaardeerd voelen.
We bieden hiertoe integrale begeleiding en ondersteuning voor gezinnen, kinderen en jongeren in een problematische leefsituatie. Onder welke vorm ook, we staan garant voor een intensieve samenwerking tussen alle actoren. Verbindend werken staat centraal. Wij staan voor een respectvolle, groeibevorderende en krachtgerichte benadering van onze doelgroep.

Wij begeleiden kwetsbare ouders en kinderen uit de regio ZW-Vlaanderen die geconfronteerd worden met een problematische leef- en opvoedingssituatie.
Daar de uitdagingen zich meestal op diverse domeinen situeren proberen we deze gezinnen op een integrale manier te begeleiden, d.w.z. dat we niet alleen oog hebben voor de opvoedingskwesties maar ook voor zaken op vlak van administratie, financiën, huisvesting, school, werk en moeilijkheden op psychisch en relationeel vlak.

  1. We investeren veel in het opbouwen van een vertrouwensrelatie met het gezin, dit vanuit een houding gekenmerkt door respect, openheid, positieve houding en geloof in eigen krachten en groeimogelijkheden.
  2. We werken op maat van het gezin. Om flexibel te kunnen werken beschikken wij over drie hulpverleningsvormen waartussen kan geschakeld worden, nl. thuisbegeleiding “Jade” (16 gezinnen) waarbij een begeleider thuis begeleiding biedt in het gezin, dagbegeleiding (10 gasten) waarbij kinderen na school en tijdens vakanties kunnen opgevangen worden in ons dagcentrum “Aventurijn” en verblijf (“Ten Dries”, Sint-Denijs), waarbij 31 kinderen (tussen 0 en 21 jaar) dag en nacht worden opgevangen en begeleid in onze voorziening.
  3. We leggen het accent op normalisatie, waarbij wij de kinderen en jongeren zoveel mogelijk laten deelnemen aan gewone externe activiteiten zoals jeugdbeweging, sportactiviteiten, muziekschool, tekenacademie, vakantiekampen, …
  4. Via opvoedingsondersteuning proberen wij ouderlijke vaardigheden te versterken.
  5. We willen verbindend werken.
  6. We willen preventief/laagdrempelig werken, teneinde vroegtijdig hulp te kunnen bieden zodat escalatie van de problemen kan vermeden worden.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: