Kat Zoekt Thuis

Voor elke kat een thuis

Kat Zoekt Thuis

Kat Zoekt Thuis

Stropkaai 21
9000 Gent

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
/

Oprichtingsjaar:
2009

Actiedomein:
Dieren

Regio:
Oost-VlaanderenBestel een Goodgift

Voor elke kat een thuis

Kat Zoekt Thuis werd opgericht door een aantal gepassioneerde mensen die zich bekommerden over het lot van zwerfkatten. Wat begon met het voederen van deze dieren draaide snel uit op het opvangen en verzorgen van zieke katten. En omdat de problematiek al groot genoeg is, gingen we al snel over tot de sterilisatie en castratie van de zwervertjes zodat er niet nog meer sukkels bijkwamen. Zwerfkatten die tam bleken te zijn werden binnen genomen en er werd een nieuwe thuis voor hen gezocht. En zo was in 2009 de vzw geboren!

Er zijn ongeveer 40 opvanggezinnen actief (vooral in Gent en Brugge maar ook in andere steden) die samen jaarlijks ongeveer een 900-tal zwerfkatten opvangen en herplaatsen. We hebben dus geen centraal asiel maar vangen de katten op in huiselijke kring bij ons thuis. We stellen ons huis en hart open voor zwerfkatten die door andere mensen verjaagd worden en geven hen een nieuwe start voor een mooie toekomst.

Hoogzwangere moederpoezen laten wij binnenshuis bevallen en ook nestjes kittens waarvan de moederpoes spoorloos is, kunnen bij ons terecht. Laten we ook de vele volwassen katten niet over het hoofd zien. Zij komen met veel bagage in opvang, maar krijgen alle tijd om hun vertrouwen in mensen weer te herstellen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: