Kras Jeugdwerk

Jeugdwerk voor maatschappelijk kwetsbare kinderen/jongeren

Kras Jeugdwerk

Kras Jeugdwerk

Kroonstraat 169
2140 Borgerhout

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
03 270 39 10

Oprichtingsjaar:
2010

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Jongeren

Regio:
AntwerpenBestel een Goodgift

Jeugdwerk voor maatschappelijk kwetsbare kinderen/jongeren

Kras is een Antwerpse jeugdwerkorganisatie die in verschillende wijken van ‘t Stad een gevarieerde vrijetijdswerking op poten zet voor kinderen en jongeren. Bij Kras vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen, ook kinderen en jongeren die moeilijker hun weg vinden naar andere initiatieven. We proberen daarom de drempel zo laag mogelijk te houden en werken specifiek in wijken waar veel armoede en schooluitval heerst, en waar minder publieke ruimte en vrijetijdsaanbod is.

We bieden een uitgebreid groepsgericht vrijetijdsaanbod voor jeugd tussen de 6 en 25 jaar. We bieden uitdagende creatieve, sociale, culturele en sportactiviteiten aan die aansluiten op de leefwereld van de kinderen en jongeren. We willen hen een plaats geven waar ze zichzelf kunnen zijn, initiatief kunnen nemen en kunnen groeien.

Tijdens het schooljaar hebben we een vaste planning waarin er elke dag van de week activiteiten voor verschillende doelgroepen zijn. Tijdens de schoolvakanties breiden we dit verder uit. We werken zowel in onze eigen lokalen als op pleintjes en andere plaatsen waar kinderen en jongeren zelf vaak komen. Het aanbod is breed, van aanspreekpunten op pleintjes tot zaalvoetbaltoernooien ...

We willen dat iedereen kan spelen en zich ontspannen, maar we ondersteunen jeugd ook waar nodig. Zo hebben we een aanbod voor anderstalige nieuwkomers, bijv. Spelend Leren, huiswerkbegeleiding, of ondersteuning op de weg naar de arbeidsmarkt. Daarnaast hebben we als doel om de stem van de jeugd laten horen, en engageren we ons om die te laten weerklinken in het maatschappelijk debat.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: