La Leche League België/Vlaanderen vzw

Eerste hulp bij Borstvoeding

La Leche League België/Vlaanderen vzw

La Leche League België/Vlaanderen vzw

Koningin Astridlaan 155
2800 Mechelen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0472 44 95 24

Oprichtingsjaar:
2014

Actiedomein:
Gezondheid, Ouders & kind, Vrouwen

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Eerste hulp bij Borstvoeding

La Leche League België/Vlaanderen vzw (LLL) geeft informatie en steun over borstvoeding en het geven van moedermelk. We helpen per telefoon, per e-mail of via Facebook en andere sociale media. Daarnaast organiseren we workshops en informatiebijeenkomsten. In onze webshop kunnen boeken en brochures over borstvoeding besteld worden.

Meer informatie:

La Leche League is een internationale organisatie die informatie en steun verleent over borstvoeding en het geven van moedermelk. Sinds de oprichting in 1956 is LLL uitgegroeid tot een organisatie met afdelingen op alle continenten. LLL wordt wereldwijd beschouwd en gerespecteerd als autoriteit op het gebied van borstvoeding en is als NGO verbonden aan de WHO en UNICEF.

Onze medewerkers hebben zelf borstvoeding gegeven en worden opgeleid op vlak van borstvoedingskennis en communicatie. Daarnaast worden ze regelmatig bijgeschoold.

In België worden op verschillende plaatsen bijeenkomsten en workshops georganiseerd voor zwangeren en iedereen die borstvoeding en/of moedermelk geeft. Tijdens deze bijeenkomsten geven we informatie, maar is er ook ruimte om ervaringen te delen met anderen. Partners, oudere kinderen en andere geïnteresseerden zijn natuurlijk meer dan welkom. Met onze formule 'LLL á la carte' geven we ook workshops aan huis, op maat over een thema naar keuze.

LLL staat bekend voor een ruim aanbod aan interessante publicaties waaronder de boeken 'Borstvoeding, compleet handboek voor ouders' en 'Borstvoeding, handleiding voor de zorgverlener'.

Als je borstvoeding geeft, kun je behoefte hebben aan informatie en bevestiging. In een telefoongesprek of tijdens een chat op sociale media kunnen we je helpen zoeken naar een oplossing die bij jou en je baby past. En specifieke vraag. een probleem of nood aan een luisterend oor: we helpen je graag verder. Op onze Facebookgroep kan je terecht om ervaringen uit te wisselen met andere ouders en beantwoorden onze medewerkers concrete vragen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: