Mamas for Africa

Laat vrouwen vooruitgaan!

Mamas for Africa

Mamas for Africa

Nieuwstraat 26 B
3150 Wespelaar

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
016 20 63 43

Oprichtingsjaar:
1999

Actiedomein:
Ontwikkelingssamenwerking, Vrouwen

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Laat vrouwen vooruitgaan!

Eén op drie vrouwen en meisjes in Oost-Congo is slachtoffer van seksueel geweld. Niemand wordt gespaard. Vrouwen, meisjes en jonge kinderen worden verkracht en aan hun lot overgelaten.

De fysieke letsels en psychologische trauma’s zijn groot. Bovendien rust er op verkrachting een groot taboe. Vrouwen worden dikwijls verstoten door hun echtgenoten.

Mamas for Africa helpt deze slachtoffers van seksueel geweld met medische zorgen en psychologische begeleiding. Ook vrouwen met een complexe gynaecologische problematiek zoals prolaps en fistel worden geholpen. Vaak is een heelkundige ingreep in het ziekenhuis nodig. Mamas for Africa bemiddelt ook tussen echtgenoten als een vrouw door haar man is verstoten na een verkrachting. Mamas for Africa zet ook sterk in op bewustmakingscampagnes om het geweld een halt toe te roepen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: