Memisa

Kwalitatieve basisgezondheidszorg

Memisa

Memisa

Kerkstraat 63
1701 Itterbeek

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 454 15 57

Oprichtingsjaar:
1988

Actiedomein:
Gezondheid, Ontwikkelingshulp, Vrouwen

Regio:
Internationaal

Bankrekening:
IBAN: BE92 3100 9000 0023
BIC: BBRUBEBB

Fiscaal erkend:
Ja

Bestel een Goodgift

Kwalitatieve basisgezondheidszorg

Memisa is een Belgische NGO die aan medische ontwikkelingssamenwerking doet. We strijden voor de toegang tot gezondheidszorg voor de meest kansarmen.

De strijd tegen moedersterfte is één van de prioriteiten van Memisa. Zwangerschap, geboorte en kraamtijd worden bij ons medisch nauwgezet opgevolgd. Daardoor kunnen vrouwen met een gerust hart een kind ter wereld brengen.

In DR Congo en Burundi geven we structurele steun aan 33 gezondheidszones of -districten, voor meer dan 5 miljoen inwoners. Hiernaast zijn we ook op lange termijn actief in Benin, India en Mauritanië.

In andere landen vertellen de cijfers een ander verhaal. Elke dag sterven 800 vrouwen aan de gevolgen van hun zwangerschap of bevalling. Vaak ligt een tekort aan degelijk medisch materiaal, transport of medisch personeel aan de basis.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: