Mercy Ships

Medische hulp recht door zee

Mercy Ships

Mercy Ships

Excelsiorlaan 89/2
1930 Zaventem

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+32 2 503 64 03

Oprichtingsjaar:
1978

Actiedomein:
Duurzame ontwikkeling, Gezondheid, Ontwikkelingshulp

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Medische hulp recht door zee

Sinds 1978 maakt Mercy Ships medische en chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten op onze planeet. Met het grootste private ziekenhuisschip ter wereld varen wij naar plaatsen in de wereld waar mensen geen toegang hebben tot betaalbare medische en chirurgische zorg.

Aan boord van ons ziekenhuisschip werken 450 fantastische vrijwilligers die professionele medische hulp verlenen. Jaarlijks komen er meer dan duizend vrijwilligers naar het schip om te helpen. Zij werken volledig gratis en betalen zelf hun reis- en verblijfkosten.

Meer informatie:

5 miljard mensen wereldwijd missen toegang tot veilige, tijdige en betaalbare medische zorg. Ons doel is om medische en chirurgische hulp toegankelijk te maken voor de allerarmste mensen op onze planeet. Voor zij die geen toegang hebben tot een goede gezondheidszorg.

Met het grootste private ziekenhuisschip ter wereld – de Africa Mercy – varen wij elk jaar naar een Afrikaans land om er medische hulp te bieden. Aan boord van het ziekenhuisschip werken 450 fantastische vrijwilligers die professionele medische hulp verlenen: dokters, verpleegkundigen, maar ook ingenieurs, technici en nog veel meer. Jaarlijks komen er in totaal meer dan duizend vrijwilligers naar het schip om te helpen. Zij werken volledig gratis en betalen zelf hun reis- en verblijfkosten.

In zijn 40-jarig bestaan heeft Mercy Ships al meer dan 100.000 chirurgische behandelingen uitgevoerd in 56 ontwikkelingslanden. Ons ziekenhuisschip ontvangt jaarlijks meer dan 1.000 vrijwilligers. Met 5 operatiekamers en 82 bedden voor patiënten aan boord is dit 152 meter lange schip het grootste private ziekenhuisschip ter wereld. Op hetzelfde moment kunnen er zo’n 400 volwassen vrijwilligers en 50 kinderen verblijven.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: