Minor-Ndako vzw

Kinderen uit alle windstreken weerbaar en sterker maken.

Minor-Ndako vzw

Minor-Ndako vzw

Vogelenzangstraat 76
1070 Anderlecht

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 503 56 29

Oprichtingsjaar:
2000

Actiedomein:
Jongeren, Welzijn

Regio:
Vlaams Brabant

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Kinderen uit alle windstreken weerbaar en sterker maken.

Minor-Ndako biedt aangepaste zorg en begeleiding voor in nood verkerende minderjarigen en hun gezin. 
We richten ons tot kinderen uit alle windstreken en in het bijzonder tot de meest kwetsbare. We stellen participatie voorop en proberen maatschappelijke inclusie te realiseren.
 We willen een kwalitatief hulpverleningsaanbod verzekeren en een warm nest bieden waar kinderen en jongeren energie opdoen en kracht vinden om verder te gaan in het leven. Met vasthoudend engagement blijven we zoeken naar een duurzame oplossing voor ieder van hen.

Meer informatie

Minor-Ndako werd in 2000 opgericht voor de opvang en begeleiding van buitenlandse niet-begeleide minderjarigen. De naam verenigt Latijn (minderjarige) met Lingala (dak, gezin) en geeft aan waarvoor we staan: zorg voor minderjarigen en het harmonieuze samenleven van verschillende culturen.

Vrij snel vonden we antwoorden op de uitdagingen die de verblijfsprocedures, het werken met anderstaligen en cultuurverschillen met zich meebrengen. Zo kwamen er kansen om uit te breiden: woonvormen voor jongvolwassenen, begeleiding voor jongeren die alleen gaan wonen, ... Naast het aanbod voor niet-begeleide minderjarigen kwamen ook afdelingen voor kinderen en gezinnen uit Brussel en Halle-Vilvoorde.

In 1999 werd 't Huis opgericht te Aalst. Dit was het eerste onthaal- en opvangcentrum voor buitenlandse niet-begeleide minderjarigen in Vlaanderen en had in het bijzonder oog voor minderjarige slachtoffers van mensenhandel. Later veranderde de naam in Juna. In 2012 werd besloten om over te gaan tot een fusie van Minor-Ndako en Juna.

Vandaag is Minor-Ndako een middelgrote voorziening van de jeugdhulp die meer dan 300 kinderen, jongeren en gezinnen begeleidt, met een aanbod in Kortrijk, Gent, Aalst, Dilbeek, Anderlecht, Brussel en Leuven en meer dan 120 medewerkers. Een derde van de capaciteit is voor kinderen en gezinnen uit Brussel en de Rand, twee derden voor niet-begeleide minderjarigen.

Hulpverlening is vanzelfsprekend de hoofdactiviteit, maar de creativiteit en bevlogenheid bracht ons ook tot ondersteunende projecten rond wonen en tot vernieuwende benaderingen voor de pleegplaatsing van jonge niet-begeleide minderjarigen en voor het begeleid (samen)wonen van adolescenten.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: