Moeders voor Vrede

Onderwijs voor meisjes in Afghanistan

Moeders voor Vrede

Moeders voor Vrede

Grote Markt 34
8900 Ieper

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0474/58.73.09

Oprichtingsjaar:
1991

Actiedomein:
Mensenrechten, Onderwijs, Vrouwen

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Onderwijs voor meisjes in Afghanistan

In augustus 2021 nam de Taliban de macht opnieuw over in Afghanistan. Onder dit bewind is het voor meisjes verboden om onderwijs te volgen. Zodra ze de leeftijd van 12 jaar hebben bereikt, worden ze binnen gehouden en ingeschakeld in het huishouden of uitgehuwelijkt. Dit veroorzaakt geestelijke schade en het aantal gevallen van zelfmoord en zelfverminking nemen sterk toe. Moeders voor Vrede ging een overeenkomst aan met Royesh Private School in het Westen van Kabul om meisjes informeel verder te onderwijzen.

In oktober 2022 konden dankzij onze steun 50 meisjes terug starten met workshops. Officieel volgt men naailes en islamleer, maar in werkelijkheid krijgen ze lessen wiskunde, fysica, biologie, chemie, computer, Engels en Dari. We staan in voor het schoolgeld, het materiaal én bieden ook voedselpakketten aan voor de families van de meisjes om hen te blijven motiveren naar school te komen. Dit project heeft de frustratie van de studentes aanzienlijk verminderd en het geeft hen hoop voor de toekomst. Sinds januari 2024 zijn er drie klassen van 25 leerlingen en dus 75 meisjes die genieten van het onderwijs.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: